Događaji

odluka je pala

Split postao prvi grad u Hrvatskoj koji je zabranio mobitele u školama

Split postao prvi grad u Hrvatskoj koji je zabranio mobitele u školama
Thinkstockphotos

Split je postao prvi grad u Hrvatskoj koji je zajedničkom odlukom ravnatelja potpuno izbacio mobitele iz svih osnovnih škola, pohvalio se gradonačelnik Splita Ivica Puljak na svom Facebooku.

Njegovu objavu prenosimo u nastavku.

“Želim s vama podijeliti izvrsnu vijest koja će zanimati sve roditelje, posebno one čija djeca pohađaju školu u Splitu. Ravnatelji splitskih osnovnih škola donijeli su odluku da učenici više neće smjeti koristiti mobitele unutar školskih prostora!

Split je tako postao prvi grad u Hrvatskoj koji je zajedničkom odlukom ravnatelja potpuno izbacio mobitele iz svih osnovnih škola. Na temelju brojnih znanstvenih istraživanja i više od 3000 znanstvenih radova na temu ovisnosti o pametnim telefonima i njihovom učinku na zdravlje djece, Aktivu ravnatelja ovaj je korak predložilo splitsko Vijeće za provedbu Programa prevencije kriminaliteta, na čelu s Markom Matijevićem.

Drago mi je da su ravnatelji prepoznali važnost ove odluke za dobrobit svojih učenika, a nadam se da će primjer Splita inspirirati i druge gradove u Hrvatskoj da slijede isti put. Ovo je izvanredan korak prema zaštiti mentalnog zdravlja i kvalitetnijem obrazovanju naše djece. Podijelite ovu vijest sa svojim prijateljima i roditeljima, da bismo zajedno podržali ovu pozitivnu promjenu!”, poručio je Puljak na Facebooku.

 


Reci što misliš!