Događaji

Drava International

Na intervenciji gašenja požara u Osijeku ozlijeđena tri vatrogasca

Na intervenciji gašenja požara u Osijeku ozlijeđena tri vatrogasca
Davor Javorović/PIXSELL

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izvijestio je u srijedu da su u gašenju požara u osječkoj tvrtki Drava International ozlijeđena dvojica vatrogasaca, dok je osječko-baranjski župan Ivan Anušić pozvao na odgovornost vlasnika tvrtke.

- U gašenje požara odmah su angažirane sve snage, i gradski i županijski stožer, a sada je na terenu oko 180 vatrogasaca sa 82 vatrogasna vozila. – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković – te dodao da je u gašenje požara uključen i robot civilne zaštite koji je pomogao u presijecanju požarišta.

a intervenciji gašenja požara ukupno su ozlijeđena tri vatrogasca od kojih je jedan zadobio teže ozljede. Obavljena je izmjena vatrogasnih snaga na požarištu koje nastavljaju s gašenjem požara, a snage koje su bili tijekom noći i jutra na požarištu nalaze se na preventivnom pregledu u Hitnoj medicinskoj službi.

- Požar je još aktivan, i bit će zasigurno aktivan  tijekom cijeloga dana. Vatrogasci će uložiti sve snage zajedno s pripadnicima civilne zaštite i robotom kako bi zaustavili požar.- rekao je zapovjednik Tucaković te dodao kako će se u vatrogasne kamione dodavati i novo sredstvo za gašenje kojim će se usporavati gorenje odnosno povećati učinkovitost gašenja.

- Ovim putem želim pozvati građane na dodatan oprez te ih molim da se pridržavaju svih uputa koje daju stožeri kako bi se smanjila izloženost opasnosti uslijed produkata ovog velikog požara – zaključio je zapovjednik Tucaković.


Reci što misliš!