Događaji

nakon radova na aglomeraciji

Problematična javna rasvjeta na Novom Bokanjcu, iz Grada Zadra poručuju: Sve će biti vraćeno u prvobitno stanje

Problematična javna rasvjeta na Novom Bokanjcu, iz Grada Zadra poručuju: Sve će biti vraćeno u prvobitno stanje

Što je s javnom rasvjetom u Novom naselju Bokanjac nakon dovršetka radova?

Početkom kolovoza dovršen je cjelokupan projekt radova na izgradnji sustava javne odvodnje sanitarnih otpadnih voda, sustava odvodnje oborinskih voda i rekonstrukciji sustava vodoopskrbe na području četvrti Bokanjac u sklopu aglomeracije Zadar – Petrčane“.

Krenulo je i priključivanje privatnih kuća na kanalizacijsku mrežu na području Bokanjca i Novog naselja Bokanjac.

Iako je sreća građana zbog dovršetka radova velika – ponajprije radi poboljšanja kvalitete života građana s priključenjem na kanalizacijsku mrežu, ali i zbog konačnog završetka radova ispred na ulicama, prašine, buke... Postoje i određene pritužbe na radove.

Konkretno, radi se o pritužbama u Novom naselju Bokanjac kako rasvjeta na nekim lokacijama ne funkcionira, a postoji i niz primjedbi da nakon obavljenih radova na pojedinim lokacijama nije ponovno postavljena javna rasvjeta.

Iz ureda komunalnog Odjela Grada Zadra kažu kako će se na primjedbe, konkretno, vezane za postavljanje javne rasvjete, reagirati, provjeriti i postupati.

Zamjenik pročelnika komunalnog Odjela Hrvoje Šarić kaže kako su evidentirane poteškoće u funkcioniranju javne rasvjete u Novom naselju Bokanjac za koje je izgledno da su uzrokovane radovima aglomeracije.

- Kako Odvodnja d.d, odnosno Strabag – ne dijeli naše mišljenje, sanaciju oštećenja obavit će ugovoreni izvođač Grada Zadra, ali na trošak Odvodnje d.d./Strabaga, ukoliko se utvrdi da smo bili u pravu. Nakon što mi preuzmemo održavanje nakon obavljenih radova, sve mora biti vraćeno u prvobitno stanje – kaže Šarić.

 


Reci što misliš!