Događaji

osvrt marka vučetića

Pravi, intimni i duboko emocionalni koncert odvijao se u svakoj duši Zadrana

Pravi, intimni i duboko emocionalni koncert odvijao se u svakoj duši Zadrana
Dino Stanin/PIXSELL

Pravi, intimni i duboko emocionalni koncert odvijao se u svakoj duši Zadrana, piše Marko Vučetić, nezavisni vijećnik, predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra, u svojem osvrtu na koncert na Forumu u sjećanje na Tomislava Ivčića, o kojem od sinoć ne prestaju komentari i niz kritika na društvenim mrežama

- Jučer su na zadarskom Forumu održana dva koncerta posvećena sjećanju na zadarskog pjevača Tomislava Ivčića.

Forum: Koncert u sjećanje na zadarskog pjevača i skladatelja Tomislava Ivčića Forum: Koncert u sjećanje na zadarskog pjevača i skladatelja Tomislava Ivčića

Ti koncerti su se odvijali istovremeno, na istom mjestu, radikalno se razlikujući.

Jedan je bio koncert povijesnog zaborava i političke uzurpacije, taj koncert je bio lešinarski jadan, on nije promovirao autora nego političare.

Politički lešinari ne koriste nečiji život, nego se hrane nečijom smrću. Lešinari su, dakle, obilježavali smrt Tomislava Ivčića kako bi preživjele njihove lešinarske politike.

Drugi koncert, onaj pravi, intimni i duboko emocionalni, odvijao se u svakoj duši prisutnih Zadrana, neovisno jesu li Zadrani po rođenju ili po ljubavi prema Ivčićevim pjesmama.

To je bio koncert veličanja života Tomislava Ivčića, a pravi život se ne može svojatati, njega se ne može ni negirati, on nadvladava smrt.

Životnici su jučer pjevali, ulazili su u Ivčićeve pjesme, u njima su susretali nekadašnje sebe i uvijek živog umjetnika kojega nitko ne posjeduje. U tom drugom koncertu vidjeli smo obrise našeg Grada.
 


Reci što misliš!