Događaji

morska avantura

U Sutomišćici otvoreno novo višenamjensko igralište

U Sutomišćici otvoreno novo višenamjensko igralište
Naši školji

Završeni su radovi na višenamjenskom igralištu u Sutomišćici za koje je Općini Preko u sklopu natječaja LAGUR-a Plodovi mora odobreno stopostotno financiranje u iznosu 84.602,50 eura.

Riječ je o projektu Morska avantura – izgradnja i opremanje višenamjenskog igrališta u Sutomišćici s elementima maritimne tematike koja se očituje u odabiru opreme montažnih igrala u svrhu promocije kulturno-maritimne baštine.

Višenamjensko igralište izgrađeno je na lokaciji nekadašnjeg dječjeg igrališta, a obuhvaća postavljanje kombinirane penjalice, stijene za penjanje, penjalice s dvostrukim užetom, stepenica za ravnotežu, opružne njihalice, dvostruke ljuljačke, tobogana, dvostruke opružne njihalice, zida za vježbanje, klackalice, antistres gumene podloge, klupa i koševa za otpatke te edukativnih tabli sa sadržajem očuvanja maritimne baštine.

- Cilj projekta Morska avantura je uvođenjem novih društvenih i turističkih sadržaja povećati prepoznatljivost Sutomišćice i cijele Općine Preko kao ribarstvenog područja s tisućljetnom maritimnom tradicijom. Svrha projekta je promocija i valorizacija ribarstva i ribarstvenog područja Općine Preko te produljenje turističke sezone uvođenjem novog turističkog sadržaja te društvenog prostora s elementima maritimne tematike, kazao je načelnik Općine Preko Jure Brižić.

Ovim projektom, istaknuo je, kreiran je novi društveni sadržaj za mlade i obitelji na području Općine Preko. Dodatno, pridonosi kako društvenom tako i cjelokupnom razvoju Općine Preko te doprinosi jačanju prepoznatljivosti LAGUR područja.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, unutar Mjere 2. “Ulaganja u valorizaciju i promociju ribarske i maritimne baštine” iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu 2014. – 2020. LAGUR Plodovi mora.


Reci što misliš!