Događaji

Tužna obljetnica

Na današnji dan dvijetisućite godine poginula Ena Begović

Na današnji dan dvijetisućite godine poginula Ena Begović

Postala je majka 45 dana ranije, a uživala je i u prvim danima braka s Josipom Radeljakom Dikanom. Kobnoga je dana stradala kada je automobil sletio u provaliju na Braču. Ena je ispala iz automobila

Prije točno 23 godine, odnosno na Veliku Gospu 2000., napustila nas je nikad prežaljena hrvatska glumačka diva Ena Begović. Toga je dana poginula u tragediji, a imala je samo 40 godina.

Postala je majka 45 dana ranije, a uživala je i u prvim danima braka s Josipom Radeljakom Dikanom. Ena je stradala kada je automobil sletio u provaliju na Braču.

U automobilu su bili i Enin suprug, kćerkica i majka, a upravljao je Dikanov sin Leo. Ena je poginula na mjestu. Ostali su ozlijeđeni. Preminula je zbog frakture lubanje i ozljede mozga.

Ena je bila kazališna i filmska glumica. Među njezinim najpoznatijim ulogama je ona barunice Castelli u filmu Glembajevi, a za tu je ulogu nagrađena i Zlatnom arenom na festivalu u Puli.

Još je poznata po svojim ulogama u filmovima Kraljeva završnica, Treća žena, kao i brojnim drugim kazališnim i filmskim ulogama. U svojoj je bogatoj karijeri ostvarila oko sto uloga.

 


Reci što misliš!