Događaji

Kultura na pjatu

Gastro show u Preku u organizaciji Udruge žena Luzor i Teatra od soli

Gastro show u Preku u organizaciji Udruge žena Luzor i Teatra od soli
TZ općine Preko

U POU Dom na žalu u Preku teatrologinja Ana Dalbello iz Tkona u srpnju je vodila dramsku radionicu za djecu koja su si sama nadjenula ime Veseli četruni. Predstavu su prikazali u četvrtak navečer roditeljima, prijateljima i slučajnim prolaznicima na imaginarnoj pozornici na Mulu u središtu Preka

Ugostili su i četiri prijateljice, male glumice iz grupe Trljice, s kojima je Ana Dalbello također vodila ljetnu dramsku radionicu u Tkonu.

-Najmlađi su nam još jednom organizirali divnu večer u Preku, na Mulu kod špine, u kojoj su dvije dramske grupe djece školske dobi izvele dvije predstave. Veseli četruni iz Preka pokazali su kako se kultura manifestira preko kuhanja, u gastro-showu Kultura na pjatu ilitiga tanjuru, u kojoj su mali glumci ujedno i autori teksta, govori Ana Dalbello ističući kako su nam pokazali da svako jelo ima svoj ritam i  melodiju.

Na duhovit i lepršav način izveli su uloge kuharica, foodblogera, fotografa, kušača hrane i voditelja.

-Spojili su maštu s glumačkim tehnikama, plesom i pjesmom, a rezultat je bio 15-minutna predstava u kojoj smo se svi osjećali rasplesano, “gladno” i radosno, jer, kako je rekao voditelj Mateo: Ljubav ulazi kroz želudac, dodaje.

Drugu predstavu, Škola novo doba, izvele su Trljice, dramska grupa iz Tkona, u kojoj su pokazale kako škola može biti i zabavna i kreativna, bez obzira na to je li u gradu ili na selu.

Razgovaralo se o prihvaćanju “drukčijeg i nepoznatog” jer: “Normalno, formalno, veliko, malo, čudno il’ strano, sve su to ljudi, škola se budi, škola se budi. Jer svi smo mi ljudi, varljive ćudi, selo il’ grad, sve isto je sad”.

-Opet smo mnogo toga naučili od djece, preko kreativnosti, radosti stvaranja, eskpresivnosti tijela i iskrenog dječjeg pogleda na svijet, zaključuje Ana Dalbello.

FOTOGALERIJI pogledajte kako je bilo na predstavi Četruna i Trljica.

 


Reci što misliš!