Događaji

vodni val u osječko-baranjskoj županiji

Drava raste

Drava raste
Grad Varaždin

Na dvije mjerne stanice u Virovitičko-podravskoj županiji Drava obara rekordne vodostaja u ovom stoljeću, na pojedinim se dijelovima izlila, no nije ugrozila stambene objekte, izvijestio je u srijedu županijski Stožer Civilne zaštite

"Vodni val se preselio nizvodno, ulazi u Osječko-baranjsku županiju, vodostaji će doseći povijesni maksimum, na području Donjeg Miholjca podigli smo stotinjak volontera, dižemo zečje nasipe da bi se procijedne vode stabilizirale u podnožju nasipa. Izlila se Drava na području općine Viljevo, naselje je visoko, kuće nisu ugrožene, 150-200 hektara će vjerojatno biti pod vodom", rekao je Zvonko Grgec, pročelnik ureda CZ Osijek. 

Navodi da se na predjelu Stare Karaule slaže zečji nasip u dužini od 80 metara. Brani se jedna obiteljska kuća u Podravskoj moslavini koja je u depresiji. U Osijeku su pripreme odrađene, a svi resursi prate situaciju. Zoo vrt poduzima aktivnosti zaštite životinja. Zatvorena je struja na šetnici lijevoj obali Drave i postavljene su zaštitne ograde zbog sigurnosti građana.

 


Reci što misliš!