Događaji

nekoliko zahtjeva već je predano

Krenulo priključivanje privatnih kuća na kanalizacijsku mrežu na Bokanjcu

Krenulo priključivanje privatnih kuća na kanalizacijsku mrežu na Bokanjcu
Google Earth

Krenulo je priključivanje privatnih kuća na kanalizacijsku mrežu na području Bokanjca i Novog naselja Bokanjac. U Odvodnji kažu da telefoni zvone, a nekoliko zahtjeva već je predano.

Naknada za priključenje je 87 eura i 60 centi, a od predaje zahtjeva do tehničkog rješenja potrebno je oko dva tjedna, kaže direktor Odvodnje Zadar, Grgo Peronja:

- Kad je predana katastarska podloga, onda naše inženjerke prebacuju na sam projekt, izvuku iz snimaka izvedenog stanja kako ide priključak i usmjere kućni priključak upravo na mjesto gdje je ostavljen na tom objektu. Ide relativno brzo, ali kad govorimo o ovako velikom objektu, tu se radi o 1584 kućna priključka, ako ih počne stizati u stotinama, možda neće biti 15 dana nego 30, ali odobravaju se cijelo vrijeme i radi se cijelo vrijeme.

Što je s kućama koje imaju privatni pristupni put?

- Projektom je obuhvaćeno sve što je bilo moguće. Postoji određeni broj kuća koje imaju privatni pristupni put. On nije javni i tu uopće nije bilo moguće projektirati. U takvim slučajevima, na mjestu gdje završava javna cesta izvučen je odvojak prema tom objektu, pa će oni uložiti i izgraditi taj dio. Međutim, takvih slučajeva je relativno malo.

Nakon potpisivanja ugovora i tehničkog rješenja, potrebno je izvesti radove unutar svakog pojedinačnog privatnog posjeda. 

Neslužbeno doznajemo da je naknada za izvedbu ovih radova između 100 i 150 eura po metru, a neki su građani ove radove već izveli. 

Jedna se obitelj u Novom naselju Bokanjac za taj dio pobrinula još prije dvije godine:

- Mi nismo htjeli čekati zadnji trenutak, željeli smo urediti okućnicu, pa smo već u vrijeme kad su se tek radili iskopi i postavljale cijevi pokraj naše parcele privatno riješili da se iskopa priključak na tu novu mrežu do naše kuće. Koštalo je malo više jer smo dosta daleko od glavnog priključka. Nama je bilo potrebno iskopati 15ak metara. Platili smo oko 1200,00 eura. - kaže građanka Tatjana Bajlo. 

Uspoređujući naknadu plaćenu prije dvije godine i neslužbeni iznos koji će građani trebati izdvojiti danas – očekivano, radi se o nešto višoj naknadi, koja će, naravno, ovisiti o svakom privatnom izvođaču pojedinačno. 

 


Reci što misliš!