Događaji

evo detalja

Sve je spremno za još jednu Noć punog miseca

Sve je spremno za još jednu Noć punog miseca
Filip Brala/PIXSELL

I ove godine Noć punog miseca - ali, nakon 18 godina došlo je vrijeme za redizajn manifestacije! Koncept Noći punog miseca ove godine donosi i brojna osvježenja. Renato Kraljev i Piazza catering predstavljat će desetak mediteranskih jela!

Mjesta i općine prestale su dolaziti u grad, svako selo je predstavljalo svoje najbolje proizvode, ali s vremenom je ta ideja ugašena. Organizatori su ostali prepušteni sami sebi u jednom trenutku s manjkom budžeta, potpora je izostala. Moralo se preći na komercijalan način rada pa je kotizacija štandova postala način financiranja, pojasnio je Igor Bačić iz udruge Propela.

Koncept Noći punog miseca ove godine donosi i brojna osvježenja.

Neno Stojaković kazao je kako je prošle godine bilo jasno da je Noć punog miseca pod upitnikom. 

Znali smo da ne pružamo dovoljno dobrog, dogovorili smo se da je vrijeme za promjene. To je sada jedan proces, treba dodatnih sredstava za financiranje, a sama situacija na rivi je specifična. Riva nema uporabnu dozvolu i to je važno za istaknuti. Zamoljeni smo da održimo manifestaciju ali ne smije se ugaziti na novi kamen, što je razumno, porozan i osjetljiv je, bilo koja kap vina i ulja - veliko ne! 

Lani se pokazalo da je dobro dio manifestacije održati na mulu, ali ove godine nažalost ništa od toga. Propela je napravila zaokrete s obzirom na sve tehničke uvjete na rivi.

Malo ćemo se stisnuti, u novom ruhu, a najvažnije je da smo i glazbeni koncept osvježili. Idemo na world music koncept. Predstavljat ćemo bendove vezane za naše podneblje, ali i mnoge druge, internacionalizirati se. Koncert će na otvorenju održati bend Ljetno kino, druge večeri nastupa Duje Stanišić s bendom. Za kraj - legendarni Cubismo! 

086a6949f0b3c29ccf529877816749b2.jpg?v=2Svake večeri atmosferu će dodatno zagrijati DJ-evi. Javna rasvjeta će biti ugašena, što je uvijek posebnost Noći punog miseca.

Dvije velike kužine bit će postavljene na rivi, tako da ovaj put nećemo imati masu štandova. 

Renato Kraljev i Piazza catering predstavljat će desetak mediteranskih jela, - salata od sipe, burger od tune, pržene lignje, brudet od srdele, sipa sa čičvardom... a bit će osigurano i mnogo sjedećih mjesta.

Cijene će se kretati od 8 do 12 eura.

Novost je i Wine bar, s lokalnim vinima, te mogućnost jahanja poni konja za najmlađe.

Grad Zadar i Turistička zajednica Grada Zadra i Zadarska županija pokrovitelji su manifestacije.

Vidimo se u četvrtak, 10. kolovoza, a na rivi se družimo sve do nedjelje (i to do 2 ujutro)! 

 


Reci što misliš!