Događaji

građani uznemireni

Benito Pucar: Prvi preliminarni rezultati sugeriraju da nema onečišćenja na kupalištu Kolovare

Benito Pucar: Prvi preliminarni rezultati sugeriraju da nema onečišćenja na kupalištu Kolovare

Zadrane je u utorak uznemirala dojava kako je došlo do izlijevanja otpadne vode iz zgrade bivšeg Zavoda za javno zdravstvo koja je smještena uz popularno gradsko kupalište Kolovare.

Na teren su odmah izašli djelatnici zadarskog Zavoda za javno zdravstvo. Uzorci mora, srećom pokazuju kako opasnosti za kupače nema - kazao je Benito Pucar, voditelj Službe za zdravstvenu ekologiju i zaštitu okoliša ZJZ Zadar u razgovoru za Radio Zadar.

“Ja sam osobno jučer izašao na teren i uvjerio se kako postoji neka otpadna voda pokraj same zgrade Zavoda, a s obzirom da je plaža tik uz zgradu bilo je izlijevanja u more. Uzeo sam uzorke mora na tri lokacije, odmah ispred točke koju i inače kontroliramo, te sto metara lijevo i desno od te točke.

Prvi rezultati ispitivanja pokazuju kako nema fekalnog onečišćenja, mi smo napravili ispitivanje, imamo prve rezultate, nema ešerihije koli i nema onečišćenja mora. Na svu sreću zemlja koja se nalazi oko mjesta istjecanja profiltrirala je tu otpadnu vodu i ništa nije otišlo u more. Takvi su prvi preliminarni rezultati, a sutra će biti konačni, nadamo se kako će potvrditi ove od danas. ” - kazao je za Radio Zadar Benito Pucar, voditelj Službe za zdravstvenu ekologiju i zaštitu okoliša ZJZ Zadar.


Reci što misliš!