Događaji

vremenska prognoza

Svježi ponedjeljak, na moru i razmjerno vjetrovit

Svježi ponedjeljak, na moru i razmjerno vjetrovit
Iva Pejković

I u ponedjeljak još povremena kiša, ponegdje i grmljavina, te još razmjerno svježe, na Jadranu i razmjerno vjetrovito, a od utorka uglavnom suho, uz samo rijetko gdje moguće pljuskove, te sunčanije i toplije, prema kraju tjedna sve češće i vruće.

Ponedjeljak u Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčan, no popodne razvoj oblaka i lokalno pokoji pljusak. Sredinom dana zapuhat će umjeren sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka uglavnom 12, 13 °C, a najviša 22 do 24 °C.

Podjednake vrijednosti i u središnjoj Hrvatskoj. Nakon djelomice sunčanog jutra, postupni rast naoblake i mjestimice malo kiše, pa i u obliku pljuska. Vjetar većinom slab pa će ujutro kratkotrajno biti magle, a popodne u Međimurju i Podravini umjeren sjeverni i sjeverozapadni.



U gorju i na sjevernom Jadranu naoblaka će biti promjenjiva, no sunčanih razdoblja bit će više na obali. Povremeno valja računati na kišu, gdjegod i u obliku jačih pljuskova s grmljavinom.

Umjereno jugo prijepodne će okrenuti na sjeverozapadnjak, prolazno uz neverine na udare i olujan, a navečer bura. Najniža temperatura zraka od 11 °C u unutrašnjosti do 18 °C na otocima. Najviša između 24 i 27 °C, u gorju malo niža.

Malo toplije u djelomice sunčanoj, ali i dalje nestabilnoj Dalmaciji.

Umjereno jugo okrenut će najprije na sjeverozapadnjak, zatim navečer i buru na sjevernom dijelu.

Ponegdje će padati kiša, no sredinom dana postoje uvjeti za neveru praćenu olujnim vjetrom i obilnom kišom.

Nestabilnosti su poslijepodne moguće i na krajnjem jugu Hrvatske. Umjereno jugo prema večeri u okretanju na buru. Stoga more malo do umjereno valovito. Najviša temperatura zraka od 24 do 28 °C.


Reci što misliš!