Događaji

ministarstvo zdravstva upozorava

Ne nasjedajte na lažne oglase

Ne nasjedajte na lažne oglase
Slavko Midzor/PIXSELL

Ministarstvo zdravstva pozvalo je u nedjelju građane da ne vjeruju aktualnim lažnim oglasima o čudotvornom preparatu koji čisti krvne žile, a koji nedopušteno koriste izjave i fotografije neurokirurga Josipa Paladina

Lažno oglašavanje te krađa identiteta i zloupotreba imena jednog od najuglednijih hrvatskih neurokirurga, kao i ranije drugih liječnika, s ciljem obmanjivanja i potencijalnog ugrožavanja zdravlja javnosti, je za svaku osudu struke i postupanje nadležnih institucija, ističe ministar zdravstva Vili Beroš.

Sukladno tome, najavljuje Beroš, Ministarstvo zdravstva će pokrenuti aktivnosti prema drugim ministarstvima u čijim nadležnostima je navedena problematika.

Ministarstvo dodatno ukazuje na sve češću pojavu lažnih i netočnih oglasa o takozvanim ljekovitim proizvodima, pripravcima i metodama. U takvim oglasima i tekstovima se često pojavljuju izmišljene izjave ili intervjui stvarnih liječnika kao što je vidljivo u posljednjem primjeru intervjua u kojem se neurokirurg Paladino predstavlja kao kardiolog, promicatelj alternativne medicine i autor knjiga na temu bioenergije, zdravlja i joge te odgovara na pitanja izmišljenih pacijenata.

 


Reci što misliš!