Događaji

obljetnica

Ponosnih 18! Krila Oluje vesele se novim letovima

Ponosnih 18! Krila Oluje vesele se novim letovima
Davor Puklavec/PIXSELL

Na dan 5. kolovoza, prije točno 18 godina, akrobatska grupa HRZ "Krila Oluje" izvršila je svoj prvi službeni nastup u formaciji od 4 aviona.

Bilo je to 5.kolovoza 2005. godine iznad Knina na obilježavanju Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i desete obljetnice vojno- redarstvene operacije Oluja, po kojoj su Krila Oluje dobili svoje ime.

Od tada do danas, Akrobatska grupa izrasla je u respektabilni i prepoznatljivi brend koji je svoje sposobnosti pokazao pred milijunima gledatelja na stotinama međunarodnih i tuzemnih manifestacija.

Krila Oluje postala su simbol hrabrosti i ponosa za Hrvatsku, a njihove akrobacije impresionirale su publiku diljem svijeta.

Njihov trud i predanost rezultirali su brojnim nagradama i priznanjima, te su postali uzor mnogima koji sanjaju o letenju, potičući ih da slijede isti put.

- Ove godine, zbog nepovoljne meteorološke situacija, Krila Oluje po prvi put nisu odradili svoj tradicionalni nastup iznad Knina, međutim nadamo se da će u narednom periodu imati priliku odraditi prigodni prelet/program za hrvatsku javnost.

Svim građanima čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, poručili su na facebooku.


 


Reci što misliš!