Događaji

Zabrana kupanja na rivi

MO Poluotok poziva sugrađane na prosvjedno kupanje na rivi

MO Poluotok poziva sugrađane na prosvjedno kupanje na rivi
Lučka uprava Zadar

Mjesni odbor Poluotok poziva građane koji se na rivi i inače kupaju da se pridruže neformalnoj inicijativi kupanja na rivi u ponedjeljak od 17 sati, želeći na taj način simbolično pokazati neslaganje modelom i načinom uređenja zadarske rive.

“Upravo iz ovog razloga smo se i bunili protiv ovakvog modela uređenja rive. Umjesto prepoznavanja navika građana, potencijala prostora i brendiranja zadarske rive kao možda i jedine pogodne za kupanje u većim mediteranskim gradovima, mi smo postali jedini mediteranski grad koji izgleda više ni nema svoju rivu.

Je li moguće da je gradska vlast u tolikom raskoraku s navikama građana Zadra?! Izgleda da je moguće jer su i na ovom primjeru još jednom pokazali da su im interesi i navike građana nepoznati i nebitni.

Kako će to izgledati u praksi saznati ćemo čim se završe radovi na mulu, a možda već i u ponedjeljak kad ćemo se zajedno s građanima, kao i svakog ljetnog popodneva cijeli život, uputiti na popodnevno kupanje na rivi.

Pozivamo i ostale koji se na rivi kupaju cijeli život da se u ponedjeljak od 17 sati pridruže ovoj neformalnoj inicijativi građana koja će trajati cijelo ljeto, svakog ljeta dok nas bude”, piše u pozivu kojeg na Facebook stranici potpisuje predsjednik MO-a Frane Brajković.


Reci što misliš!