Događaji

Ponos Hrvatske:

Dina Popović organizira radionice za djecu i oprema ambulantu u Zapuntelu

Dina Popović organizira radionice za djecu i oprema ambulantu u Zapuntelu
Jurica Galoić/PIXSELL

Treću godinu zaredom, zagrebačka udruga Žaruljica s Dinom Popović na čelu organizira kreativne radionice za djecu i mlade u Zapuntelu na Molatu.

Svakom dosad održanom "Zapuntelskom ljetu" prethodi eko akcija u kojoj sudjeluju mladi izviđači. Tako je u lipnju ove godine u zapuntelskoj školi boravila skupina zagrebačkih izviđača odreda "Sljeme" koja je čistila uvale Vodenu tratu i Zarljan kako bi pripremila teren za održavanje kreativnih radionica tijekom ljetnih mjeseci. 

Vođena željom da mladima na otoku i tijekom ljetnih mjeseci organizira kreativne, edukativne i vesele radionice, ove je godine u pomoć pozvala studenticu kiparstva Luku Đurašin koja će od 15. do 19. srpnja s djecom stvarati ready-made skulpturice od smeća i figure od gline, ali i oslikavati zid škole kojeg će nakon radionica krasiti novi mural. 

Radionice počinju u subotu, 15. srpnja u 10 sati, a održavat će se u dva termina: od 10 do 12 i poslijepodne od 19 sati. 

Radionice su besplatne za svu zainteresiranu djecu, a rezultirat će skupnom izložbom. "Sancho Panza napokon na otoku" naziv je dramske radionice koju će od 23. do 27. srpnja voditi Matija Šango Šimurina, voditeljica kazališne udruge Igrajmo se iz Zadra. Kao i u slučaju likovnih radionica i ova je otvorena i besplatna za svu zainteresiranu djecu i mlade koji se u tom razdoblju nađu na otoku Molatu. 

Radionice će se održavati u prostoru škole u Zapuntelu na Molatu, gdje će od nedjelje biti smještena i mala ambulanta, za koju se također pobrinula Dina Popović. 

- Učinilo mi se jako važnim poraditi na tome da lokalna zajednica dobije ono nužno. Doktor fali, ali srećom ono što sam uspjela nabaviti nije potrošan materijal, kazala nam je Dina koja je za svoj trud, rad i veliki entuzijazam nagrađena "Ponosom Hrvatske". 

- Ispunih svoje obećanje bez papirologije, u manje od 6 mjeseci, rekla je Dina i nabrojala svu doniranu medicinsku opremu: defibrilator, dječje elektrode, komplet za terapiju kisikom, komplet za reanimaciju odraslih i djece, udlage, ovratnik za prvu pomoć, kofer za reanimaciju, sklopiva nosila, pulsni oksimetar za odrasle I djecu, digitalni toplomjer i pjenasti oblozi za opekline.

- Sljedeći zadatak bio bi nabaviti desalinizator kako bi čitavo more moglo postati izvor pitke vode, otkrila nam je za kraj Dina Popović. 


Reci što misliš!