Događaji

#vatrenastihija

Požar kod Grebaštice još uvijek nije pod kontrolom vatrogasaca, evakuiraju se ljudi

Požar kod Grebaštice još uvijek nije pod kontrolom vatrogasaca, evakuiraju se ljudi
HVZ

U tijeku je evakuacija ljudi s područja Grebaštice kod Šibenika, gdje je u četvrtak oko 11 sati planuo veliki požar, a čije gašenje otežava jak vjetar.

Trenutno je u gašenju požara kod Grebaštice aktivno 155 vatrogasaca, 57 vozila, 3 Candaira, 2 Air tractora, a u dolasku su još dva Air tractora. Brojčane snage na terenu se stalno povećavaju, a angažirani su vatrogasci Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije.

U požaru kod Grebaštice izgorili automobili U požaru kod Grebaštice izgorili automobili

Apeliramo na građane da vatrogascima ne otežavaju gašenje, a sebe ne dovode u opasnost kako bi požar iz blizine promatrali ili ga fotografirali i snimali. Također, strogo je zabranjeno korištenje dronova u zoni rada protupožarnih zrakoplova jer se time izravno ugrožava sigurnost zračnih i zemaljskih snaga, poručuju iz HVZ-a.

"Požar je nošen jakim jugom te je u jednom trenutku zaprijetio i objektima zbog čega su dvije obitelji iz sigurnosnih razloga evakuirane. Požar još nije pod kontrolom, a vatrogasci i zračne snage ulažu nadljudske napore da se što prije lokalizira“, izjavio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Policijska uprava Šibensko-kninska zatvorila je državnu cestu D-8 od Žaborića prema Primoštenu, kako bi osigurala nesmetan rad vatrogasaca i ostalih službi angažiranih na gašenju požara. Promet se preusmjerava na cestu D-58.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimir Milošević izjavio je kako je područje oko Grebaštice bez električne energije.

To je drugi požar u ovogodišnjoj Protupožarnoj sezoni u kojoj sudjeluju zračne snage iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH, kažu u Ministarstvu obrane.


Reci što misliš!