Događaji

U sklopu resorta

Brojna djeca i građani imaju zdravstvene tegobe nakon kupanja na pješčanoj plaži Borik

Brojna djeca i građani imaju zdravstvene tegobe nakon kupanja na pješčanoj plaži Borik
HZJZ Zadar

Primili smo nekoliko poziva uznemirenih građana koji su nam prijavili brojne zdravstvene tegobe pogotovo kod djece ali i odraslih nakon kupanja na maloj pješčanoj plaži Borik u sklopu turističkog resorta.

Prema riječima jedne gospođe, njezina unučad i nevjesta nakon kupanja na plaži Borik dobili su prvo mučninu nakon čega je uslijedila opća slabost, povraćanje, proliv, dehidracija.

Naša čitateljica veli kako ne bi posumnjali da je to posljedica kupanja na navedenoj plaži, već su u prvi tren simptome pripisivali ljetnoj virozi ili nečem sličnom, međutim kada su došli na hitni prijem, upitani su jesu li se možda kupali na plaži Borik te da su zaprimili veći broj slučajeva sa istim ili sličnim simptomima.

Drugi naš sugrađanin također nam se javio sa sličnom pričom s tim da je on gore prošao dok su djeca imala blaže simptome. I on je potvrdio kako su mu na hitnom prijemu postavili isto pitanje.

Očito se radi o nekakvom onečišćenju koje se dogodilo u posljednjih tri, četiri dana jer na web stranicama HZJZ Zadar stoji kako je posljednje ispitivanje te plaže obavljeno u jutarnjim satima 21. lipnja (srijeda) te se kvaliteta i ispravnost mora pokazala izvrsnom.

Stoga, prije nego se službeno oglase iz HZJZ Zadar s novim rezultatima ispitivanja ipak razmislite o nekoj drugoj lokaciji za kupanje. Što je sigurno, sigurno je.


Reci što misliš!