Događaji

Uskoro

MORH: U Zemuniku konferencija za medije o padu mađarskog helikoptera

MORH: U Zemuniku konferencija za medije o padu mađarskog helikoptera
Duško Jaramaz/PIXSELL

Konferencija za medije u povodom pada helikoptera mađarskog ratnog zrakoplovstva održat će se u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku danas u 16:15 sati, priopćeno je u srijedu iz Ministarstva obrane RH.

Konferenciji za medije nazočit će ministar obrane RH Mario Banožić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) brigadni general Michael Križanec.

Iz Ministarstva obrane RH ranije danas su priopćili kako su u potragu za vojnim helikopterom koji se srušio na području Pakova sela u Šibensko-kninskoj županiji, uključeni helikopter Mi-171 Sh iz Divulja i avion Pilatus Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ).

 

Pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Josip Brozičević Hini je također ranije rekao da je pronađena olupina nestalog mađarskog vojnog helikoptera u kanjonu rijeke Čikole na području između Pakovog Sela i Miljevaca, a pronađena su i dva tijela članova posade dok se za trećim traga.

Na terenu su uz pripadnike MORH-a i pripadnici HGSS-a, policije i vatrogasaca. Prema neslužbenim informacijama, mađarski vojni helikopter se na tom području nalazio na obuci.


Reci što misliš!