Događaji

evo detalja

Udruga u nastajanju vlasnika nekretnina Sebačevo i Batalaža, te svih ljubitelja Privlake najavila prosvjed

Udruga u nastajanju vlasnika nekretnina Sebačevo i Batalaža, te svih ljubitelja Privlake najavila prosvjed

Udruga u nastajanju vlasnika nekretnina Sebačevo i Batalaža, te svih ljubitelja Privlake najavila je prosvjed 22. lipnja

Pozivaju se svi u uvalu Livadica od 10 -14h. (Ulicom Ivana Pavla II do skretanja za Sebačevo, dalje ulicom Grgura Ninskog  do plaže). Točno kraj ostataka Vile Rustica.

- Okupljamo se kako bi skrenemo pozornost javnosti na Idejni Urbanistički plan općine Privlaka u predjelu Sebačevo I Batalaže, u uvali Livadica. 

Općina Privlaka u uvali sprema  urbanistički genocid pod izlikom uređenja plaže i betoniranja 5, 5 ha površine, kopna, mora. 

Jednu od posljednjih zelenih oaza namjeravaju posjeći i napraviti još apartmana i hotela, a čiji je profit koji odlazi krupnom kapitalu, pokušavajući zanemariti potrebe ljudi koji žive na tom području. 

Ovakvim projektom u potpunosti će se uništiti eko sustav pješčanog plićaka, u kojem su zamijećene nove jedinke periski, nastambe grmalja trpovi I zaštićena morska trava Posedonija.

Ovaj štetan projekt uništava i Vilu Rusticu, iz prvog stoljeća. 

Pokušavamo sačuvati zadnje sto se može jer nam je većina u Privlake izbetonirana.  Od pitoresknog ribarskog i sabunjarskog mjesta postajemo izbetonirano mjesto preizgrađeno apartmanima sumnjive kvalitete gradnje.

Pozivamo svu dicu Privlake da ponesu ronilačke maske i krenu u potragu za  periskama.

Naš mikroprostor ovog raja treba tretirati individualno – po svim svojim Bogatstvima. 

Načelnik je nazvao projekt rekonstrukcijom uvale. Međutim ovdje se kompletno mijenja vizura uvale  i takva devastacija se mora zaustaviti.

 


Reci što misliš!