Događaji

lipanj je počeo

Stomatološka ordinacija za djecu s poteškoćama i s invaliditetom još nije otvorena

Stomatološka ordinacija za djecu s poteškoćama i s invaliditetom još nije otvorena
Marko Dimic/PIXSELL

Stomatološka ordinacija za djecu s poteškoćama u razvoju i s invaliditetom, koja je trebala biti gotova i u funkciji početkom lipnja ove godine, još uvijek nije otvorena. Njenim otvorenjem konačno bi se trebala omogućiti takva vrsta usluge preko koje mali pacijenti više ne bi morali odlaziti u Split i čekati najmanje mjesec dana za pregled.

 Gdje je zapelo i što je razlog ovomu pojasnila je Doris Bailo iz Udruge Cukrići koja se požalila kako u udrugama brinu da se otvorenje ambulante ne bi prolongiralo na duži period, piše Novi radio.

- Pročitala sam članak kako ordinacija počinje sa radom u rujnu. To mi nemamo pojma, nama je to prvi glas s obzirom da je na Skupštini rečeno da će to biti početkom ljeta odnosno početkom lipnja. Ali koliko mi imamo informacija, a ne od strane pročelnika, jest da se nitko nije žalio. Onda ne znamo zašto nije bio sastanak, zašto nije bio sastanak, ako je to sve prošlo ok, ako nije bilo dodatnih komplikacija koje su oni naveli da bi moglo biti…, kazala je Bailo.

Pročelnik za zdravstvo Zadarske županije, Marko Kolega rekao je za Novi radio kako sve ide po planu i kako bi se ambulanta trebala otvoriti tijekom ovog ljeta.

- Upravni odjel za zdravstvo odlučio je pokrenuti projekt kojim bi se  korisnicima ovakvih usluga omogućio tretman i u našoj županiji. Ovaj projekt uključuje nabavku potrebne opreme, uređenje prostora, edukaciju zdravstvenih djelatnika te definiranje svih usluga u procesu davanja takvih usluga, te u konačnici i dogovor sa HZZO-om. Sve definirane aktivnosti unutar ovog projekta idu svojim tijekom i sukladno terminskom planu te konačnu realizaciju i početak pružanja ovakvih usluga očekujemo tijekom ovog ljeta, istaknuo je.

Na ovom kompleksnom projektu, koji zajednički provode Doma zdravlja Zadarske županije u stomatološkom dijelu te Opća bolnica Zadar osiguravajući prostor za anesteziju i oporavak pacijenata nakon intervencije, ozbiljno se radi već nekoliko mjeseci.

 


Reci što misliš!