Sci-Tech

Kwizard

Zadarski poduzetnici osmislili aplikaciju za pomoć djeci u učenju

Zadarski poduzetnici osmislili aplikaciju za pomoć djeci u učenju
Shutterstock

Razvoj tehnologije donosi brojne izazove, a jedan od najvećih je - kako se prilagoditi onima koji su odrasli uz ekrane - djeci?

Upravo je kao odgovor na ovaj izazov u Zadru nastala aplikacija Kwizard - napravljena po školskom kurikulumu, osmišljena da djeci olakša učenje. 

Aplikacija je zamišljena kao virtualno mjesto u kojem učenici kroz nekoliko minuta fokusiranog rada mogu nadograditi lekcije iz škole i provjeriti svoje znanje. Kroz godine, aplikacija je postala puno više - virtualni asistent za učenika viših razreda osnovne škole. 

Ivan Tokić, idejni začetnik ovog projekta kaže kako je zanimanje i djece i roditelja veliko - mjesečno aplikaciju posjeti oko 40 tisuća korisnika.

- Struktura sadržaja je dosta bitna. Knjige nemaju tu strukturu sadržaja, a s obzirom da su djeca sve ranije i češće pred ekranima, podaci pokazuju da puno bolje prihvaćaju strukturu koja je na digitalnim rješenjima.

Ideja za daljnji razvoj projekta ima puno. Tokić i njegov tim razmišljaju o programima za niže razrede osnovne škole te programima za srednje škole. Iduće godine plan je implementirati umjetnu inteligenciju koja će također služiti učenicima za provjeru znanja na zabavan način.

- Naučit ćemo umjetnu inteligenciju o našem sadržaju, pa će dijete moći razgovarati preko poruka s umjetnom inteligencijom i na taj način učiti - kaže Tokić.


Reci što misliš!