Događaji

četvrtak, 25. svibnja

U Gradskoj knjižnici javna tribina u povodu „Nacionalnog dana udomiteljstva“

U Gradskoj knjižnici javna tribina u povodu „Nacionalnog dana udomiteljstva“
PR

U četvrtak 25. svibnja Nacionalni je dan udomiteljstva, koji će se obilježiti održavanjem Javne tribine u prostorijama Gradske knjižnice Zadar s početkom u 9 sati.

Hrvatski sabor donio je Odluku o proglašenju „Nacionalnog dana udomiteljstva“ čime se 31. svibnja 2023. godine, po prvi puta u Hrvatskoj obilježava Nacionalni dan udomiteljstva.

Proglašenjem Nacionalnog dana dodatno se ističe važnost, specifičnost i uloga koju udomitelji imaju u skrbi o najranjivijim skupinama građana. Razvoj i unapređenje udomiteljstva je jedan od prioritetnih reformi sustava socijalne skrbi.

Zbog svoje iznimne važnosti, udomiteljstvo se kontinuirano unaprjeđuje kako bi se povećala razina kvalitete skrbi u udomiteljstvu, poboljšali uvjeti za obavljanje udomiteljstva, pružila kvalitetnija podrška udomiteljima kao i bolja zaštita prava korisnika.

S obzirom na navedeno, održavanjem Javne tribine „Obilježavanje Nacionalnog dana udomiteljstva“, s jedne strane želi se odati priznanje udomiteljima za svakodnevnu nesebičnu skrb o korisnicima te se dugoročno želi potaknuti građane i lokalnu zajednicu, kako na pružanje podrške udomiteljima, tako i na aktivno uključivanje u pružanje socijalne usluge smještaja u udomiteljskoj obitelji.


Reci što misliš!