Događaji

pašnjaci, vinogradi...

Danijel Segarić: Pozivam poljoprivrednike i ostale da štetu prijave povjerenstvima za procjenu

Danijel Segarić: Pozivam poljoprivrednike i ostale da štetu prijave povjerenstvima za procjenu
Šime Zelić/PIXSELL

Obilne oborine posljednjih dana pričinile su štetu i u poljoprivredi. Osim područja Obrovca i Gračaca o kojima se naveliko govori, stradali su i neki drugi dijelovi županije.

Još se voda nije povukla pa je nemoguće dati potpunu procjenu štete, ali poplave posljednjih dana pričinile su štetu i poljoprivrednicima.

- Šteta ima na pretežno povrtlarskim kulturama na području Obrovca, kaže županijski pročelnik za poljoprivredu, Danijel Segarić.

U Gračacu posljednjih dana službe pomažu mještanima u dostavljanju hrane životinjama, a bilježe se i evakuacije.

Zasad nema dojava o stradanju stoke.

- Stoka je na nešto višim predjelima pa nije stradala toliko. Poplavljeno je oko 30 ili 40 hektara Žegarskog polja, kaže pročelnik Segarić.

Velike količine vode učinile su štetu istočno i jugoistočno od Benkovca:

- Lišansko polje i dio oko Provića je značajan do bio pod vodom. Tamo su vinogradi i pašnjaci... Još uvijek iz Grada Benkovca nemamo informacije o razmjerima štete tamo.

Segarić poziva sve koji su pretrpjeli štetu da je prijave:

- Pozivam sve poljoprivrednike i ostale da štetu prijave povjerenstvima za procjenu šteta od elementarne nepogode, a nakon toga slijedi daljnja procedura za proglašavanje nepogode. Kao što je najavljeno da će pomoći urbanijim područjima, očekuje se da će država pomoći i poljoprivrednicima nakon što se utvrdi čitava šteta koju je uzrokovala ova poplava.