Događaji

humanističke znanosti

Studenti u Zadru pokrenuli projekt Artenza

Studenti u Zadru pokrenuli projekt Artenza

Artenza je projekt studenata Odjela za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru koji se održava u razdoblju od 15. do 20. svibnja.

Studenti s organizatoricom Robertom Tomičić pokrenuli su projekt s ciljem povezivanja različitih grana humanističih znanosti i naglašavanja važnosti njihove interdiciplinarne suradnje.

Program je započeo u ponedjeljak 15. svibnja kroz razne radionice i predavanja. Jučer, 17. svibnja održan je kongres u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Kongres je okupio profesore i studente s različitih odjela Sveučilišta u Zadru, kao i studente iz Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Izlaganja je održalo čak trinaest izlagača.

Širok spektar pristupa kojim različite grane humanizma mogu pristupiti u proučavanju iste teme predstavljen je kroz koncept žene.

Izlagači su konceptu pristupili na zanimljive i raznovrsne načine dajući time uvid u teoriju i metodologiju svojih struka.

Interdisciplinarna akademska suradnja pridonijela je povezivanju različitih odjela Sveučilišta u Zadru, ali i ojačala veze sa srodnim odjelima na sveučilištima izvan Zadra.