Događaji

svjedočanstva

Na projekciji Magis filma u Zadru tražilo se mjesto više

Na projekciji Magis filma u Zadru tražilo se mjesto više

Više od sedamdeset mladih Zadrana aktivnih u franjevačkim, salezijanskim i dijacezanskim župnim zajednicama guštalo je u svjedočanstvima svojih vršnjaka

Sinoć je u prepunoj dvorani franjevačkog samostana sv. Frane prikazan dokumentarni film „Sentir y gustar – kušaj i guštaj“. Više od sedamdeset mladih Zadrana aktivnih u franjevačkim, salezijanskim i dijacezanskim župnim zajednicama guštalo je u svjedočanstvima svojih vršnjaka koji su kroz eksperimente na čak 29 lokacija u Hrvatskoj, u svakodnevici tražili i kušali Boga. 

Ovaj jedinstveni film snimljen je u produkciji Udruge Magis, a opisuje kako je 350 mladih iz cijelog svijeta proteklog ljeta grlilo Boga u stvarnosti diljem Lijepe naše sudjelujući na međunarodnom isusovačkom programu za mlade MAGIS Europe 2022. 

„Projekcija filma u Zadru, iako šesta po redu u Hrvatskoj, bila je zaista posebna. Guštali smo u divnom ambijentu dvorane u franjevačkom samostanu te u radosnom društvu mladih Zadrana iz različitih zajednica. Jako je poticajno njihovo zajedništvo, kao i otvorenost i spremnost da kušaju nešto novo i drugačije.“ – izjavila je Petra Borošak, koordinatorica udruge Magis.

S obzirom na sve plodove koje je Magis lani donio mladima, a koje zahvaljujući ovom dokumentarnom filmu ubiremo i dan danas, udruga Magis u kolovozu organizira domaću inačicu programa – Magis CRO.

Više informacija o prijavama i programu može se pronaći OVDJE. Otvorene su prijave i za jednostavno ljeto i duhovne vježbe za srednjoškolce, studente i radničku mladež na Modravama, a prijaviti se i pronaći detalje možete OVDJE

 


Reci što misliš!