Događaji

PLANIRA SE JOŠ PREDAVANJA

U Gradskoj knjižnici održano stručno predavanje o alergijama, tražila se stolica više

U Gradskoj knjižnici održano stručno predavanje o alergijama, tražila se stolica više
GKZ

U subotu je u Gradskoj knjižnici Zadar održano besplatno predavanje za javnost pod nazivom „Sva lica alergije“. Predavanje je organizirala zadarska poliklinika Pupillam čije su doktorice ujedno bile i glavne predavačice.

Kroz uzastopna predavanja podijeljena po tematskim cjelinama govorilo se o alergijama - problemu od koje pati svaka četvrta osoba. Predavačice su bile stručnjakinje iz različitih područja medicine (otorinolaringologija, pulmologija, dermatologija, nutricionizam) te su tako svaka na svoj način pristupile ovoj, uvijek aktualnoj tematici.

Predavanje je započela dr. med. Maja Grgec Dragičević s temom alergijskog rinitisa, osvrnuvši se na aspekt nosne alergije, najčešće prisutnih alergena u zraku, testiranja i liječenja.

Dr. sc. Eugenija Basioli Kasap, dr. med. nastavila je predavanje na temu astme naglasivši koliko je kod ove kronične bolesti važna dobra kontrola. Prezentirala je slušateljima praktične savjete kojima svaki pacijent može pratiti svoje stanje - tzv. „semafor“, odnosno koncept koji se koristi kako bi se pacijentima astme pomoglo u praćenju i kontroliranju njihovog stanja. 

Dr. med. Marcela Bašić navela je manifestacije alergije na koži s kojima se susreće u dermatološkoj praksi, a dr. sc. Tamara Sorić, mag. nutricionizma završila je predavanje prezentacijom o alergijama i intolerancijama na hranu.

TRAŽILA SE STOLICA VIŠE

Odaziv na predavanje bio je zaista velik te je prostor Gradske knjižnice nedugo nakon početka predavanja u potpunosti popunjen. 

Stručne su predavačice na samom kraju susreta imale interakciju s publikom u obliku pitanja kojih zaista nije nedostajalo te su mnogi iskazali interes za još podrobniju raspravu o ovoj temi. U opuštenoj i dobroj atmosferi raspravilo se o najčešćim dvojbama vezanim za alergije, a svakog posjetitelja je dodatno je razveselio i mali poklon iznenađenja.

S obzirom na izvrstan odaziv i pokazan interes iz Pupillam poliklinike dobili smo informaciju da u budućnosti planiraju još ovakvih predavanja s novim aktualnim temama iz zdravstva (debljina, bolesti štitnjače, vrtoglavice, glavobolje, nagluhost, rano otkrivanje karcinoma dojke, prostate, kože, crijeva itd.).

Informacije o budućim predavanjima bit će objavljene na njihovim društvenim mrežama Facebooku i Instagram. 


Reci što misliš!