Događaji

#program

U Gradskoj knjižnici Zadar Dani medijske pismenosti

U Gradskoj knjižnici Zadar Dani medijske pismenosti
Iva Pejković

​Gradska knjižnica Zadar pridružuje se manifestaciji sljedećim programima

6. Dani medijske pismenosti u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i uz podršku Ministarstva kulture i medija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, održat će se od 24. do 30. travnja 2023., s aktivnostima i u tjednima prije i poslije toga.

Glavni ciljevi projekta su podizanje svijesti javnosti o važnosti medijske pismenosti i kritičkog razmišljanja o medijskim sadržajima, stvaranje prilika za medijsko obrazovanje što većeg broja građana, posebice djece i mladih, te podrška nastavnicima i odgojiteljima osiguravanjem obrazovnih materijala za razvoj medijske pismenosti.

Gradska knjižnica Zadar pridružuje se sljedećim programima:

24. travnja

13:30-14:30, Ogranak „Aleksandar Stipčević“ – Arbanasi, Dani medijske pismenosti: Digitalni mediji. Radionica korištenje alata na laptopu, iPadu i tabletu. Sudjeluje 8. razred OŠ K. Krstića, a radionicu vodi prof. informatike Anita Nikić.

 

25. travnja

08:30-09:30, Ogranak Bili brig, Dani medijske pismenosti - upoznavanje s poslom novinara. Gostuju: novinarka Slavica Vulin i 6. razred OŠ "Zadarski otoci".

08:45-9:45, Ogranak Grad, Dani medijske pismenosti: Medij u eteru. Susret učenika Pomorske škole s Antoniom Šarićem, radijskim voditeljem i autorom podcasta Svijet oko mene.

16:00-17:00, Dječji odjel: Utorkom u 4: Medijska pismenost za najmlađe. Radionica je organizirana u okviru Dana medijske pismenosti (24. – 30.4.) čiji je slogan ove godine “U ravnoteži – online i offline”, a fokus je na utjecaju medija i društvenih mreža na mentalno zdravlje djece i mladih, na problemu dezinformacija te važnosti kritičkog promišljanja i medijskog obrazovanja.

16:00-17:00, Ogranak Ploča, Dani medijske pismenosti – Internet bonton za djecu. Bit će govora o tome što je dobro, a što ne treba raditi na internetu...

17:00-18:00, Ogranak Crno, Dani medijske pismenosti – Društvene igre, online i uživo

 

28. travnja

10:30-11:30, Ogranak Grad, Dani medijske pismenosti: O medijskoj pismenosti za najmlađe. Knjižničari će održati predavanje o medijskoj pismenosti, prilagođeno za djecu predškolskog uzrasta uz video lekcije i zadatke. Sudjeluju djeca iz DV Čuperak.

 

Lokacija: 
Središnja knjižnica


Reci što misliš!