Sport

DAN OBRANE ZADRA

Sandra Profaca i Dragan Romić pobjednici utrke Linijom obrane grada Zadra

Sandra Profaca i Dragan Romić pobjednici utrke Linijom obrane grada Zadra

U subotu, 5. listopada, održana je šesta po redu atletska utrka pod nazivom "Linijom obrane grada Zadra" u organizaciji Atletskog saveza Zadarske županije, pod pokroviteljstvom Grada Zadra i Zadarske županije.

Utrka je održana povodom 33. obljetnice obrane grada, a sudjelovalo je rekordnih 80 natjecatelja.

Dionica utrke bila je duga 8,7 kilometara sa startom na Trgu sv. Šimuna i Tadije u Bokanjcu. Prolazila je preko Musapstana i Crnoga, a cilj je bio u Dračevcu Zadarskom kod tenka. U muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Dragan Romić iz maraton kluba Festina Lente s vremenom 34:40, dok je u ženskoj konkurenciji slavila Sandra Profaca iz atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar s vremenom 39:30.

Drugo mjesto u muškoj konkurenciji zauzeo je Ivica Jusup iz KAV Zadar s rezultatom 39:01, a treći je bio Ivica Brzoja (Zadar) s vremenom 41:28. U ženskoj konkurenciji drugo mjesto pripalo je Mirjam Medved iz AK Fortius Zadar (44:38), a treća je bila Violeta Livaja iz istog kluba (47:22).

Najbrojniji klub na utrci bio je Boksački klub Ares s 24 predstavnika, dok su drugo i treće mjesto osvojili AK Alojzije Stepinac i AŠK Zadar. Pehar za najstarijeg sudionika pripao je 71-godišnjem Ivanu Bajiću iz MK Festina Lente, dok je najmlađi sudionik bio desetogodišnji Ivan Lamezina iz BK Ares.

Utrku je otvorio gradonačelnik Zadra Branko Dukić, a sudjelovao je i ministar Šime Erlić. Nagrade najboljima dodijelili su Snježana Jurinić, predsjednica Športske zajednice Grada Zadra, i Mladen Peša, predsjednik atletskog kluba Alojzije Stepinac Zadar.

Ova utrka, koja se održava u spomen na žrtve obrane Zadra u Domovinskom ratu, podsjetila je na važne trenutke u povijesti grada u kojima su 43 hrvatska vojnika na prvoj crti obrane položila svoje živote, a više od 200 ih je ranjeno.


Reci što misliš!