Događaji

gradske priče

Napreduje uređenje okoliša oko Centra za mlade

Napreduje uređenje okoliša oko Centra za mlade
Iva Pejković

Kako je i najavljeno iz Grada Zadra, do ljeta trebao bi profunkcionirati prostor za parkiranje iza Gradske knjižnice Zadar, a ispred budućeg Centra za mlade. Postavlja se sloj po sloj asfalta.

Podsjećamo, protekla tri mjeseca zbog radova na parternom uređenju okoliša Centra za mlade koji se izvodi kroz provedbu projekta ''Centar za mlade (faza II)- Parterno uređenje okoliša Centra za mlade u sklopu bivše vojarne u ulici Stjepana'', ovaj je parking bio zatvoren.

Radovi se sufinanciraju iz Kohezijskog fonda EU. Iz Grada Zadra potvrđeno nam je kako će radovi na asfaltiranju i uređivanju potrajati barem još tri do četiri tjedna.

Uređenje okoliša kreće se dinamikom po natječaju projekta. Na fotografiji je vidljivo kako ovaj dio kojega ponajviše koriste učenici obližnje Obrtničke srednje škole Gojka Matuline poprima nove obrise.

Projektni natječaj završio je proglašenjem najbolje ponude, a ukupne vrijednosti 39.870.743,71 kuna. Kao ekonomski najpovoljnija odabrana je ponuda tvrtke Tim iz Nadina koja je iznosila 4.281.334,74 milijuna kuna (bez PDV-a). 

O uređenju okoliša pisali smo OVDJE.

Okoliš Centra za mlade, koji je predmet i lokacija ovogodišnje Gradionice, zamišljen je kao slobodna forma kružnih oblika koje nude različite mogućnosti uporabe prostora. Projektom je planirano uređenje spomenutog obuhvata u smislu formiranja ”javnog dnevnog boravka” kao prostora za druženje i odmor.


Reci što misliš!