Događaji

Posao stoljeća

Grad Benkovac krenuo sa sređivanjem zemljišnih knjiga

Grad Benkovac krenuo sa sređivanjem zemljišnih knjiga
HRT Radio Zadar

Na području Grada Benkovca za katastarske općine Benkovac i Buković provest će se katastarska izmjera u svrhu izrade katastra nekretnina i obnove zemljišne knjige.

Vrijednost ovog projekta koji obuhvaća dvije tisuće 764 hektara procijenjen je na milijun i 300 tisuća eura - čulo se prilikom svečanog otvorenja radova koji bi trebali potrajati do kraja godine.

 

- Velika stvar za grad Benkovac, svi znamo što to znači rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, kako za razvoj privatnog, tako i javnog sektora, trenutno je vrlo toga malo upisano, mi znamo da su knjige i naš katastar neriješeni više od sto godina, za građane je ovo prilika, gotovo besplatna, tu su neki mali troškovi.., izjavio je Tomislav Bulić, gradonačelnik Benkovca.

 

- Pozivam sve vlasnike, upravitelje dobara da svakako sudjeluju u ovom postupku što je vrlo važno jer će njihovo sudjelovanje učiniti to da projekt bude uspješan, dodao je Nenad Javoran, pročelnik Područnog ureda za katastar Zadar.

 

- Iskustva u ovom poslu imamo, u jedno dvadesetak izmjera smo sudjelovali u Zadarskoj županiji, dvadesetak godina se bavimo ovim poslom, ovdje imamo napraviti dvije tisuće i 700 hektara, sa sadašnjih starih parcela u koje ulazimo 7 i pol tisuća i dvije i pol tisuće kuća koje trebamo završiti, zaključio je Zdravko Zorić, predstavnik izvođača radova.


Reci što misliš!