Događaji

23. ožujka

Na prvu godišnjicu smrti Stanislava Antića predstavit će se njegova autobiografska knjiga

Na prvu godišnjicu smrti Stanislava Antića predstavit će se njegova autobiografska knjiga
SDP/Facebook

Knjiga će biti predstavljena javnosti na prvu godišnjicu Antićeve smrti 23. ožujka u Dvorani zadarskog Ogranka Matice hrvatske u Zadru s početkom u 12 sati.

- Radi se o zanimljivom, autobiografskom štivu koje će izazvati zanimanje pa vjerojatno i polemike, brojne reakcije čitatelja, kaže Nedjeljko Jusup, urednik i priređivač knjige

U knjizi legendarni direktor na svoj osebujan način iznosi dosad nepoznate pojedinosti o svom životu i radu počevši od svog djetinjstva u Šepurinama na otočiću Prviću, gdje je 11. 11. 1929. godine rođen . Kad mu je 2016. godine uručena Nagrada Grada Zadra za životno djelo legendarni je direktor svima uputio znakovitu poruku: „Nećete biti sretni ako budete bogati u siromašnom društvu. Radite za opće dobro.“ 

Knjiga velikog formata sa šest poglavlja na više od 170 stranica bogato je ilustrirana sa 153 fotografije iz arhiva obitelji Antić, ali i uradcima vrhunskih zadarskih fotografa od Ante Brkana, Vicka Zaninovića, Zvonka Kucelina, Željka Karavide, Stipe Suraća i Filipa Brale do fotografija Ane Vlahov i Boška Lučeva iz Šepurina na otočiću Prviću kod Šibenika. 

Autobiografska knjiga Stanislav Antić: Moje životno djelo bit će predstavljena javnosti na prvu godišnjicu njegove smrti 23. ožujka u Dvorani zadarskog Ogranka Matice hrvatske u Zadru s početkom u 12 sati. Uz urednika Nedjeljka Jusupa o knjizi će govoriti: Antićev prijatelj Josip Ećo Vlahović, direktor korporativnih komunikacija Adris Grupe Predrag Drago Grubić i nekadašnji šef proizvodnje SAS-a Aleksandar Braco Pantalon. Voditeljica predstavljanja je Tamara Šoletić, glumica zadarskog Kazališta lutaka. 


Reci što misliš!