Događaji

okretno i kompaktno vozilo

U Preku prvo električno vozilo za prikupljanje otpada

U Preku prvo električno vozilo za prikupljanje otpada
Naši školji

Električni Porter Kiper iznimno je okretno i kompaktno vozilo - omogućuje neograničen, 24-satni pristup zonama koje podliježu ograničenjima prometa protiv zagađenja

Komunalna tvrtka Općine Preko Obala i parkovi d.o.o. kupila je prvo električno vozilo za prikupljanje otpada, piše portal Naši školji.

Prema riječima direktora Endija Ćuće, vozilo marke Piaggio, Porter Electric, nabavljeno je putem javnog poziva za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila u javnom sektoru koji je objavio Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Cijena vozila je 240.049 kuna, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je 70.000 kuna.

- Novo električno vozilo koristit ćemo za prikupljanje otpada ponajprije u priobalnom području. Budući da je riječ o električnom kiperu, koji gotovo da ne stvara nikakvu buku, vjerujemo da ćemo pridonijeti ne samo brizi o okolišu, nego i o zadovoljstvu naših ljudi i turista, dodao je Ćuća.

Električni Porter Kiper iznimno je okretno i kompaktno vozilo. Osim što omogućuje neograničen, 24-satni pristup zonama koje podliježu ograničenjima prometa protiv zagađenja, električni pogonski sklop s nultim emisijama brine o okolišu i nudi značajne uštede u svim tekućim troškovima.