Događaji

peticija mještana

Načelnik općine Poličnik predložio rješenje Županijskoj upravi za ceste Zadarske županije

Načelnik općine Poličnik predložio rješenje Županijskoj upravi za ceste Zadarske županije

Prema načelnikovim riječima, najbolje rješenje koje on osobno predlaže jest da se napravi nova prometnica ispod naselja Poličnik-Suhovare-Visočane

Općina Poličnik primila je peticiju građana za poduzimanje hitnih preventivnih mjera na županijskoj cesti Ž-6014 kroz Poličnik u zaseoku Zubčići Marinovići (od groblja u Poličniku u smjeru Suhovara) i poslala dopis Županijskoj upravi za ceste i MUP-u s ciljem da se zahtjev mještana uvaži, a cesta postane sigurnija za sve sudionike, jer kako nam je do sada poznato, radi se o jako opasnoj cesti.

Načelnik Davor Lončar:

“Ljudi su apsolutno u pravu i ja sam na njihovoj strani. No ova cesta nije u našoj nadležnosti, već se radi o županijskoj cesti. Mi ne možemo raditi ništa na tuđoj imovini. I prije nego su mještani podnijeli peticiju, na stranicama Općine mogle su se vidjeti poduzete radnje koje smo zatražili od nadležnih institucija u svezi navedenog problema. Ja sam osobno, nekoliko puta podnio zahtjeve da se zbog povećanja opsega prometa i brzina, što hitnije poduzmu mjere u vezi zaštite i sigurnosti ljudi. No odgovor nisam dobio.”

Prema načelnikovim riječima, najbolje rješenje koje on osobno predlaže jest da se napravi nova prometnica ispod naselja Poličnik-Suhovare-Visočane za koju je općina već ishodovala građevinsku dozvolu za prvu fazu od državne ceste D8 do prijelaza na autoputu odnosno do poveznice sa budućim centrom za zbrinjavanje otpada te nastavak na suprotnu stranu prema zapadu na cestu Ražanac-Pag.

Dopis o peticiji građana, upućen Županijskoj upravi za ceste Zadarske županije objavljen je na Facebook stranici Općine


Reci što misliš!