Događaji

#džungla

Dnevni boravak kod Centra za mlade uredit će - mladi!

Dnevni boravak kod Centra za mlade uredit će - mladi!
eZadar

Dnevni boravak kod Centra za mlade uredit će - mladi! Čuli smo to danas od Petra Kozine, zadarskog arhitekta koji nas je upoznao s novim ciklusom projekta Gradionica, šestom po redu.

Ove godine, u suradnji sa Gradom Zadrom, Gradskom knjižnicom i Centrom za mlade, Društvo arhitekata Zadra (ZDA) organizira 6. po redu Gradionicu s temom uređenje javnog ''dnevnog boravka'' Centra za mlade, pod pokroviteljstvom Grada Zadra i Hrvatske komore arhitekata.

Izložba radova Gradionice održati će se u subotu 1. travnja, u Ulici Stjepana Radića na prostorima Centra za mlade.

U sklopu uređenja interijera Centra za mlade predviđeno je i uređenje okoliša, tj formiranje adekvatnog vanjskog prostora za odmor, druženje i zabavu. Između Centra za mlade i nekadašnje zgrade menze, koja je trenutno u funkciji skate-parka, otvara se izdvojeni vanjski prostor, prostor inrterakcije, druženja i povezivanja.

Perivoj Centra za mlade, tzv. Džungla, koji je predmet i lokacija ovogodišnje Gradionice, zamišljen je kao slobodna forma kružnih oblika koji nude različite mogućnosti uporabe prostora.

Projektom je planirano uređenje spomenutog obuhvata u smislu formiranja ''javnog dnevnog boravka'' s ciljem ostvarivanja veze korisnik – priroda, priroda – druženje.

Više o tome kazao nam je Petar Kozina :

Otvaranje (G)radionice s uvodnim predavanjem, danas su održali profesori sa Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, Rene Lisac i Kristina Careva, u prostorijama multimedijalne dvorane Gradske knjižnice u Zadru, ujedno predstavivši svoj projekt ”Akupunktura grada” – projekt kojim se kroz niz malih i preciznih intervencija u gradskim četvrtima poboljšava kvaliteta urbanog života, povećava socijalna kohezija lokalne zajednice i jača identitet četvrti.


Reci što misliš!