Događaji

dnevni boravak Centra za mlade

Gradionica 06, Sjedi, 5! kreće u ponedjeljak, tema - uređenje Džungle

Gradionica 06, Sjedi, 5! kreće u ponedjeljak, tema - uređenje Džungle

Ove godine, u suradnji sa Gradom Zadrom, Gradskom knjižnicom i Centrom za mlade, Društvo arhitekata Zadra (ZDA) organizira 06. po redu Gradionicu s temom uređenje javnog ''dnevnog boravka'' Centra za mlade, pod pokroviteljstvom Grada Zadra i Hrvatske komore arhitekata.

Perivoj Centra za mlade, tzv. Džungla, koji je predmet i lokacija ovogodišnje Gradionice, zamišljen je kao slobodna forma kružnih oblika koje nude različite mogućnosti uporabe prostora. Projektom je planirano uređenje spomenutog obuhvata u smislu formiranja ''javnog dnevnog boravka'' s ciljem ostvarivanja veze korisnik – priroda, priroda – druženje.

I ove godine učesnici radionice su učenici srednje Tehničke škole Zadar koje će mentorirati profesorice Lucija Melada i Jadranka Vdović, te mlade arhitektice Leona Kordiš i Nadina Mujić. Timovi će se sastojati od minimalno 4 učenika.

Otvaranje radionice i uvodno predavanje, 13. ožujka, održat će arhitekti sa Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, dr. sc. Kristina Careva i dr. sc. Rene Lisac, u prostorijama multimedijalne dvorane Gradske knjižnice u Zadru, gdje će predstaviti svoj projekt ''Akupunktura grada'' – projekt kojim se kroz niz malih i preciznih intervencija u gradskim četvrtima poboljšava kvaliteta urbanog života, povećava socijalna kohezjia lokalne zajednice i jača identitet četvrti.


Reci što misliš!