Događaji

ovo se ne propušta

Zapišite u svoje kalendare - 24. i 25. ožujka, Zadar Wine festival!

Zapišite u svoje kalendare - 24. i 25. ožujka, Zadar Wine festival!

U petak, 24. i subotu 25. ožujka u sportskoj dvorani Krešimira Ćosića, održat će se Zadar Wine Festival gdje se već godinama okupljaju izlagači iz cijele Hrvatske!

U ožujku će Zadar opet biti mjesto susreta svih zaljubljenika u vina i onih koji tu raznolikost i kvalitetu žele upoznati kako bi je mogli prezentirati svojim gostima. 

U petak, 24. i subotu 25. ožujka u sportskoj dvorani Krešimira Ćosića, održat će se Zadar Wine Festival gdje se već godinama okupljaju izlagači iz cijele Hrvatske! 

e7c5fcc18e2d25f585438d952e720d9d.jpg?v=2O ovom sada usitinu poznatom i cijenjenom vinskom događaju razgovarali smo s pokretačem projekta, Ivanom Stiblikom, koji nam je najavio program i novosti koje nas očekuju na Višnjiku.

- Dvorana na Višnjiku pokazala nam se jako dobra, vrlo operativna, reakcije posjetitelja i izlagača bile su iznimno pozitivne. Osiguran besplatan parking za izlagače i posjetitelje je velika prednost kad je u pitanju veliki broj sudionika, a Višnjik upravo to ima.

Koncept festivala smo zadržali jer su svi sudionici jako zadovoljni, od vinara, ugostitelja, hotelijera do ljubitelja vina.

Interes je velik od samog početka objave datuma. Izlagači se javljaju i žele osigurati svoje mjesto jer su upoznati da je broj izlagačkih mjesta ograničen. Zadovoljni smo što je festival postigao taj nivo. 

Svake godine, pa tako i ove, kao uvod u festival pripremamo zanimljive i poučne vinske radionice, kazao nam je Stiblik.

- Ove godine smo se odlučili da je sav prihod od prodaje ulaznica za radionice namjenjen u humanitarne svrhe za potrebe liječenja malene Lave Petrušić. Iako je potreban iznos skupljen, nastavljamo potržavati udrugu.

Radionice će se odvijati kroz četiri srijede u ožujku, i to u novouređenom hotelu A'mare (nekadašnji hotel Iž).

- Ambijent je lijep, topao, ugodan. Imati ćemo raznolike i zanimljive radionice; radionicu pjenušavih vina, čileanskih vina, radionicu najvažnijih dalmatinskih sorti. Istaknuo bih radionicu koja će se održati na Dan žena kada će sudionici imati priliku kušati različita rose vina, ženama u čast.

Svakako vrijedi spomenuti kako će i ovaj put za izlagače i posjetitelje biti osiguran food corner u suradnji sa Street Food Festivalom koji će se pobrinuti za ukusna i zanimljiva jela. 

Naravno, ništa bez dobre glazbe. 

Na festivalu nas očekuje instrumentalna glazbena priča, ali ove godine prvi put će nakon festivala biti organiziran i poseban koncert, s pozornicom ispred ulaza u dvoranu. 

Stiblik kaže kako je to bio logičan potez jer se na festivalu uvijek razvila dobra atmofera, ali kada bi program završio u 20 sati, ljudi su poželjeli ostati još.

- Često čujemo da Zadar Wine Festival ima neku posebnu vibru, osjećaj, dušu i jako smo sretni zbog toga. Zato besplatnim koncertom želimo da svima taj osjećaj potraje i nakon 20 sati, zaključio je Stiblik.

U tom kontekstu, koncert će biti još jedna dodatna ponuda festivala koji nas očekuje u Zadru - zapišite u svoje kalendare - 24. i 25. ožujka!

 


Reci što misliš!