recept
Ukusne kakao kocke koje se ne peku
Poslastica bez glutena koja se ne peče.
Sastojci
– 300 g datulja bez košpica
– 300 g oraha
– 9 žlica kakaa u prahu
– 2 žlice ekstrakta vanilije
– 50 ml javorovog sirupa ili meda
– 2 žlice kokosovog ulja
– 2 žlice vode
– prstohvat soli
Priprema
U blenderu sameljite datulje i orahe, dodajte šest žlica kakaa, jednu i pol žlicu ekstrakta vanilije, dvije žlice vode i prstohvat soli.
Miješajte smjesu sve dok ne počne odvajati od stranica blendera, a zatim je nalijete u pleh za pečenje.
U posudi pomiješajte ostatak kakaa i ekstrakt vanilije s dvije žlice kokosovog ulja, javorovim sirupom ili medom. Miješajte dok ne nestanu sve grudice pa time prelijte kolač.
Pustite da se hladi oko dva sata prije posluživanja.
Po želji ukrasite voćem i sjeckanim orasima, lješnjacima ili bademima.
Izdvojeno
-
Mario Markešić Maneto tijekom cijele godine sa svojom obitelji posjećuje Zadar a ponajviše odlaze na Vir gdje imaju i vikendicu.
-
Znanstveno-stručni skup "Činjenice o klimatskoj krizi - istraživanje, komunikacija i rješenja" održat će se u petak, 18. listopada 2024. u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru.
-
Ususret velikom koncertu na splitskim Gripama, 26. listopada, Vesna Pisarović gostovala je u programu Radio Dalmacije u showu „Dobar dan Dalmacijo“.
-
Od skromnih začetaka 2004/2005. kada je ideja osnivanja Odjela bila vođena mišlju o uspostavi studija etnologije i antropologije na obnovljenom Sveučilištu u Zadru, pa sve do danas, naši studijski programi nastojali su aktualizirati raznovrsne teme iz područja etnologije i kulturne antropologije.
Reci što misliš!