Događaji

sommelier, klapa i pažanke

Povratak u Zadarsku županiju nikada nije toliko trajao

Povratak u Zadarsku županiju nikada nije toliko trajao

Povratak u Zadarsku županiju nikada nije toliko trajao! Među onima koji čekaju da se ponovo spoje sjever i jug Hrvatske su i klapa Leut, članice KUD-a Družina iz Paga i sommelier Ivan Stiblik, koji su "zapeli" na povratku s velikog turističkog sajma u Bavarskoj.

529c009f7573590fd231c51cbf68609d.jpg?v=2Podsjetimo, u Münchenu je otvoren turistički sajam f.re.e, najveći međunarodni turistički sajam u Bavarskoj na kojem je ovogodišnja zemlja partner Hrvatska.

Uz Hrvatsku turističku zajednicu kao glavnog izlagača svoju je ponudu, u sklopu hrvatskog štanda, predstavljalo i 27 hrvatskih suizlagača, odnosno hotelijera, agencija, prijevoznika, ali i županijskih turističkih zajednica.

Zadarska županija uz podršku Turističkih zajednica s otoka Paga u sklopu programa predstavljala se u udarnim danima, u petak i subotu  24. i 25. veljače 2023.  i to glazbeno-umjetničkim programom odnosno nastupima klape „Leut“, prezentacijom kulture i tradicije putem nazočnosti djevojaka u paškoj nošnji s jedinstvenom čipkom kao i eno-gastro događanjem - prezentacijom i degustacijom sira s Paga i vina iz Ravnih kotara a koje su privukle brojnu oduševljenu publiku. 

(Krov nad glavom i dobra spiza, zahvaljujući domaćinima!)

No, prometnim kolapsom i činjenicom da su sve ceste zatvorene prema Dalmaciji, naša se zadarska "reprezentacija" našla u poziciji - čekanja! Kažu nam da je ipak sve u redu, imaju "krov nad glavom i odličnu spizu".

S njima su i članovi klape Leut.

Smjestili su se u domaćinstvu, i kažu imali su sreće - bila je velika gužva i potraga za slobodnim krevetima, obitelji s djecom su ostale u autu... 

Sve obveze i aktivnosti koje su planirali su sada na ledu. Doslovno.

A na kraju našeg razgovora, kada smo ih pitali kada će kući, poruka: Ne znamo!

No, dobra je vijest stigla iz HŽ-a- zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na cestama u 17:15 iz Zagreba prema Splitu krenut će dodatni izvanredni vlak sa 180 mjesta.

Vlak će se zaustavljati u kolodvorima Karlovac, Oštarije, Plaški, Vrhovine, Ličko Lešće, Gospić, Lovinac, Gračac, Knin, Drniš, Unešić, Perković, Primorski Dolac, Kaštel Stari, Kaštel Sućurac i Split Predgrađe. Karte se kupuju na blagajnama i u vlaku, priopćili su iz HŽ-a.

U uvjetima obilnih padalina čisti se samo vozna traka s prilazima odmorištima.

Autocestu u stanje pune prohodnosti moguće je dovesti tek po prestanku padalina.

HAC podsjeća na zakonsku obvezu zimske opreme, uz što bi većina problema i zastoja bila kudikamo manja, a vozače poziva da ako voze iza ralice, da ih ne pretiču već voze iza njih.

 

 


Reci što misliš!