Događaji

vremenska prognoza

Početak tjedna uz manje kiše i vjetra

Početak tjedna uz manje kiše i vjetra
Bojan Bogdanić

U ponedjeljak još malo hladnije, uz slabljenje i kiše i snijega i vjetra

U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu snijega biti manje, većinom u noći i ujutro, te mjestimice prema kraju dana. Vjetar uglavnom slab sjeverni, a temperatura između 0 i 3 °C.

Pretežno oblačno i u središnjoj Hrvatskoj. Povremeni snijeg većinom u prvom dijelu dana, osobito u južnijim predjelima. Umjeren sjeveoristočnjak potkraj dana u slabljenju. Temperatura ujutro blago negativna, pa može biti poledice, danju oko 2 °C.

U gorskim predjelima snijeg i temperatura ispod 0 °C te zimski uvjeti na cestama. Na sjevernom Jadranu može lokalno biti malo kiše, pokoje pahulje podno Velebita, a kraćih sunčanih razdoblja bit će u Istri. Puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, na sjevernom Jadranu jaka i olujna bura i doimat će se hladnije nego što će pokazivati termometar na kojemu će temperatura rijetko prelaziti 8 °C.

Hladnije u Dalmaciji, jer će uglavnom puhati umjerena i jaka bura i istočnjak, dok juga još može biti samo na otvorenome moru - umjereno valovitom. Pritom će uz umjereno i pretežno oblačno vrijeme mjestimice biti kiše, u unutrašnjosti Dalmacije i snijega, češće poslijepodne.

Na jugu Hrvatske povremeno kiša, moguće i u obliku pljuskova, ali i barem kraća sunčana razdoblja. Većinom umjereno jugo u okretanju na istočnjak i buru uz umjereno valovito more. Najviša temperatura od 10 do 14 °C, a ujutro od 5 do 10 °C.


Reci što misliš!