Događaji

#sabor

Oporba i vladajući razmjenjivali optužbe u sklopu rasprave o opozivu premijera

Oporba i vladajući razmjenjivali optužbe u sklopu rasprave o opozivu premijera
Dubravka Petrić/PIXSELL

Saborska oporba u četvrtak je u sklopu burne rasprave o opozivu premijera Andreja Plenkovića iznosila optužbe na račun vladajućih, no vladajući su im uzvraćali da optužbe iznose bez argumenata te su im nabrajali njihove afere.

Mostovac Nino Raspundić rekao je da je argumentacija za smjenom premijera valjana, ali čak kad se s ničim ne bi slagao u prijedlogu, očitovanje vlade je ispod razine koje je dovoljno za smjenu.

Hrvoje Zekanović spočitnuo je Ivanu Penavi (Domovinski pokret) da mu je "jedina ideja koja je okupila njega, Glasovac, Grbina i Bauka ideja rusofilije". Upitao ga je i kada će početi prozivati koalicijskog partnera u sjeni Peđu Grbina za kriminal, a zamjerio mu je što u Šibensko-kninskoj županiji koalira sa SDP-om i SDSS-om iako se zgraža što netko s njima koalira.

Nigdje vama Hrvatska nije na primisli, vi koji ste kreator sintagme trgovačka koalicija, zabavljate javnost, a sirotinji niste smiješni, odgovorio je Penava Zekanovću koji je potom pozvao "hrvatsku sirotinju" da otvori imovinske kartice Domovinskog pokreta.

Majda Burić (HDZ) rekla je da je prijedlog za opoziv loš uradak, a zahtjev za opozivom premijera nakaradna ideja kojoj je jedina svrha skretanje pozornosti na vlastito neuspješno političko postojanje, nesposobnost i mržnju.

Zanimalo ju je hoće li Penava "zbog zamračenih 3,6 milijuna podnijeti ostavku i prijeći u neku treću ili četvrtu stranku".

Miro Bulj (Most) rekao je da sve koji imaju drugačiji stav od Plenkovića proglašavaju rusofilima te upozorio da su sponzori HDZ-a došli do 30 hektara po bagatelnoj cijeni od 15 eura i to s ruskim kapitalom u što je izravno umiješan Mate Granić, savjetnik premijera.

Penava je rekao na to da je cijeli opis na istom tragu - mijenjaju se imena ljudi i tvrtki ali je opis uvijek isti - pljačka, grabež kriminal, bogaćenje.

Nakon gotovo trosatnih replika, za govornicu je došao premijer Andrej Plenković.


Reci što misliš!