Događaji

4. ožujka

Jazz koncert za bebe i djecu u Fortis clubu Punta Skala za pomoć djevojčici Lavi

Jazz koncert za bebe i djecu u Fortis clubu Punta Skala za pomoć djevojčici Lavi

Odgoj s glazbom Zadar organizira jazz koncert za bebe i djecu humanitarnog karaktera za pomoć djevojčici Lavi. Lava Petrušić dvoipolgodišnja je djevojčica iz Zaprešića kojoj je u veljači prošle godine dijagnosticirana spinalna mišićna atrofija tipa dva.

Prihod od prodaje karata uplaćuje se na račun za Lavu Petrušić.

Koncert se održava u Fortis clubu Punta Skala 4. ožujka u dva termina, za djecu od 0 do 3 godine u 16:15 sati, a za djecu od 3 do 6 godina u 15 sati.

Lava Petrušić dvoipolgodišnja je djevojčica iz Zaprešića kojoj je u veljači prošle godine dijagnosticirana spinalna mišićna atrofija tipa dva. Malena djevojčica ima tri kopije pričuvnog gena zbog čega ne može samostalno hodati ni stajati.

Nakon nekoliko mjeseci terapija u Hrvatskoj, koje joj nisu bile dovoljne, uporni roditelji odveli su Lavu u Kanadu.

Ondje je mjesec dana provela na intenzivnim terapijama i vježbama prema tzv. DMA metodi, koja se ne prakticira u Europi.

Lavi je od te terapije bilo mnogo bolje te je zahvaljujući njoj zavoljela i vježbanje.

U Americi su saznali kao Lava može početi samostalno i hodati ako primi skupocjeni lijek po imenu Zolgensma. Lijek se putem infuzije prima samo jednom u životu te Lavi daje priliku da se počne služiti svojim nožicama.

"Za ratnicu Lavu – za Lavin prvi korak" naziv je akcije kojom bi se Lavi osigurao novac za nabavu skupog lijeka te za putovanje u Los Angeles, gdje bi se hrabroj djevojčici taj lijek i dozirao 3. svibnja, javlja HRT

Najveći je problem vrijeme jer lijek mogu primiti djeca do trinaest kilograma, a Lava već sada ima dvanaest.

Posljednji dan humanitarne akcije je 12. travnja.

Ako želite pomoći malenoj, upornoj i hrabroj djevojčici, detaljnije informacije možete pronaći na Facebook stranici Lavine majke - Petre Petrušić.

8373da3434ac49577786457408ffbc9a.jpg?v=2

Kalelarga

Reci što misliš!