Događaji

o prehrani

Valerije Vrček i Anita Šupe u Znanstvenoj knjižnici Zadar

Valerije Vrček i Anita Šupe u Znanstvenoj knjižnici Zadar
Duško Jaramaz/PIXSELL

U Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar u petak 17. veljače 2023. s početkom u 18 sati možete sudjelovati na zanimljivim predavanjima.

Prvo predavanje pod naslovom Kukci u kuhinji održat će prof. dr. sc. Valerije Vrček hrvatski kemičar, redoviti profesor i predstojnik Zavoda za organsku kemiju Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu.

Kukci na tanjuru možda nisu poslastica, ali jesu ideološka ponuda kojom se, eto, hrane prekobrojni ljudi i čuva okoliš. Hrana budućnosti u obliku člankonožaca vrsta je prehrambenog avanturizma, derivat je veganskog utjecaja i zelenog moraliziranja.

Ljudi imaju pravo prepoznati i odbiti takvu kulinarsku agendu koja je začinjena brigom za planet, strahom od populacijske bombe i prijetnjom klimatskoga sloma.

Konzumiranje kukaca pripada slobodi izbora i nutritivnoj znatiželji. Svakako, spriječiti da svi budu primorani sudjelovati u takvoj gozbi navodi prof. dr. sc. Valerije Vrček.

Drugo predavanje vezano je za industrijske prehrambene proizvode i neželjene sastojke koji nam narušavaju zdravlje. O mudrim prehrambenim izborima govorit će nutricionistkinja Anita Šupe, autorica bestselera „Istine i laži o hrani“, te autorica prve hrvatske LCHF kuharice.


Reci što misliš!