Događaji

Podizanje standarda

Redovnim studentima u privatnom smještaju pomoć od gotovo 231 tisuća eura

Redovnim studentima u privatnom smještaju pomoć od gotovo 231 tisuća eura
Zeljko Hladika/Pixsell

Studentski centar i Središnji državni ured za demografiju i mlade izvijestili su u četvrtak da će dodijeliti 230 937 eura za redovne studente koji su iznajmili privatni smještaj, kako bi pokrili rast cijena najamnina i režija te olakšali obiteljski budžet.

S obzirom na to da određeni broj studenata, zbog manjka kapaciteta u studentskim domovima, boravi u privatnom smještaju, Studentski centar zagrebačkog Sveučilišta i Središnji državni ured objavili su "Javni poziv za utvrđivanje prava na potporu smještaja studenata u privatnom smještaju na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije za akademsku godinu 2022./2023.", u sklopu sporazuma o suradnji.

Vrijednost sporazuma, kojim će se redovnim studentima sufinancirati troškovi života u privatnom smještaju, iznosi 230 937 eura. Pravo na Javnom pozivu u prvom je krugu ostvarilo je 288 studenata, a drugi se krug očekuje početkom sljedećeg mjeseca.

 

Ravnatelj Studentskog centra Mirko Bošnjak kazao je da će ova mjera olakšati obiteljski budžet studenata i njihovih obitelji te da se radi o hvalevrijednom projektu koji će svim studentima podignuti standarda i sigurnost njihovih života za vrijeme studiranja. Nakon potpisivanja ugovora, studentima slijedi isplata novčane naknade

- Intencija spomenute mjere je da zaživi u obliku mjesečnih naknada, istaknula je državna tajnica Željka Josić.

Sve redovne studente u Zagrebu koji nisu ostvarili pravo na dom, a nalaze se u privatnom smještaju, pozvala je da se prijave u drugom krugu Javnog poziva. 

 

- Osim sa Studentskim centrom u Zagrebu, Središnji državni ured potpisao je ugovor sa Studentskim centrima u Rijeci, Puli, Varaždinu i u Splitu, dodala je državna tajnica.


Reci što misliš!