Događaji

projekt zaželi

Općina Pašman zapošljava njegovateljice i gradi dnevni boravak za starije i nemoćne

Općina Pašman zapošljava njegovateljice i gradi dnevni boravak za starije i nemoćne

Program Zaželi na području Općine Pašman odvija se s partnerima Općinom Kali, Centrom za socijalnu skrb, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Ministarstvom rada mirovinskog sustava obitelji i socijalne politike.

Projektom Zaželi unaprijedit će se radni potencijal 5 zapošljivih žena na period od 6 mjeseci čime će postati konkurentnije na tržištu rada.

Najbitnije, ovim programom socijalno je uključeno 35 starijih i nemoćnih osoba u dobi od 65 godina i više koji su se prijavili da im se pruži adekvatna potrebna pomoć u svakodnevnim aktivnostima.

Ovaj program trajat će 6 mjeseci, ali prema informacijama resornog Ministarstva rada mirovinskog sustava obitelji i socijalne politike program će se nastaviti po isteku navedenog perioda na još 3 godine što znači da će starije osobe imati osiguranu pomoć duži period.

Projekt je financiran iz europskog socijalnog fonda u visini 85% te državnog proračuna RH u visini od 15%, a ukupnoj bespovratnoj vrijednosti projekta Općine Pašman i Općine Kali 642.188,75 kuna.

Općinski načelnik ističe kako se potreba pomoći starijim osobama ukazuje sve više na području Općine.

Općina je započela s projektiranjem dnevnog boravka za 40 starijih i nemoćnih osoba u mjestu Ždrelac, čija će gradnja biti financirana sredstvima EU i iz nacionalnog fonda.
 


Reci što misliš!