Događaji

#komemoracija

Kolege i prijatelji iz Zadarskog lista oprostili se od prerano preminulog Vedrana Sitnice

Kolege i prijatelji iz Zadarskog lista oprostili se od prerano preminulog Vedrana Sitnice
Bojan Bogdanić

U Zadarskom listu kolege su se oprostili od iznenada preminulog fotoreportera Vedrana Sitnice (45) koji je svoje najbolje godine ugradio je u jedini zadarski dnevnik.

Posljednji ispraćaj kolege Vedrana održat će se u petak, 1. srpnja 2022. u 11 sati na Gradskom groblju u Zadru.

Od kolege i prijatelja dirljivim govorom oprostio se u svoje ime i ime svih kolega, osnivač i prvi glavni urednik Zadarskog lista, Nedjeljko Jusup.

Kolegice i kolege

Poštovani roditelji i Iva

Dragi Vedrane!

Umjesto da ovdje razgovaramo kako postaviti izložbu tvojih radova nastalih u 20 i više godina tvog rada u Zadarskom listu mi se fizički opraštamo od tebe.

Tvoj prerani odlazak teško je  prihvatiti. Ne ide nam u glavu, ne možemo se pomiriti da i fizički više nisi sa nama. Svi nekako očekujemo da ćeš svaki tren svojim žustrim korakom i osmijehom na licu banuti u redakciju i onako dinamičan i simpatičan unijeti stvaralačku živost među nas. Kao što si radio svaki dan svih ovih godina u Zadarskom listu.

Dragi Vedrane, ti nisi samo radio nego i živio novinarstvo i fotografiju. Živio punim srcem i plućima. Do posljednjeg daha. Tvoj iznenadni odlazak na neki drugi svijet veliki je gubitak za Zadarski list, za zadarsko novinarstvo i fotografiju. Ostaje velika praznina u gradskom životu. Nedostajat ćeš tvojim najmilijima, majci i ocu, svojoj Ivi, svojim bajkerima, prijateljima, sugrađanima…Svima koji su te poznavali i voljeli.

Dragi Vedrane, ne kaže se samo tako da bogovi vole one koji umiru mladi. Na ovom svijetu  iza sebe ostavljaš pamtljiv trag. Puno, puno više od sjećanja. Svoje najbolje godine ugradio si u Zadarski list na njegovom putu od ideje do institucije. Ostavio neizbrisiv  trag u zadarskoj novinskoj i umjetničkoj fotografiji.

Dragi Vedrane,  počivaj u miru. Vječna Ti slava i Hvala!


Reci što misliš!