Događaji

#obrazovanje

Grbin: Obrazovni sustav mora stvoriti ljude koji će reagirati na fašističke ispade

Grbin: Obrazovni sustav mora stvoriti ljude koji će reagirati na fašističke ispade
Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u subotu na izbornoj konvenciji Foruma mladih kako je jedan od SDP-ovih prioriteta borba za kvalitetno obrazovanje, jer ono ne stvara samo liječnike ili inženjere veći ljude koje znaju što znači podignuta desnica i reagiraju na fašističke ispade.

"Obrazovni sustav mora stvoriti ljude koji neće biti samo stručnjaci u svojim područjima već i ljude koji znaju što znači desnica podignuta u zrak, koji reagiraju na fašističke ispade i napade na one koji se klanjaju drugom Bogu ili imaju drugačiju boju kože'', rekao je Grbin obraćajući se mladim stranačkim kolegama. 

Dodao je da se ne slaže s tezom prema kojoj roditelji trebaju birati čemu će učiti svoju djecu. "'Sila gravitacije je činjenica koja je potpuna ista za sve nas, na sve nad djeluje jednako htjeli mi to ili ne'', kazao je.

Grbin je istaknuo i nestandardni oblici rada koji uključuju ugovore na određeno i honorarne ugovore danas postaju pravilo a ne iznimka. "Kvalitetno radno mjesto mora biti ključno imao netko 20, 30 ili 50 godina, kao i dobro plaćeni rad, pogotovo ako taj rad uključuje noćne smjene te rad praznicima i blagdanima'', poručio je.

Najavio je da će SDP u suradnji s austrijskim socijaldemokratima izraditi strategiju stambene politike, koja ne može biti prepuštena isključivo tržištu.

''Onaj tko si čak i može priuštit stan, može kupiti do 40 kvadrata. A onda će do penzije biti opterećen kreditom. Stambenu politiku ne možemo prepustiti isključivo tržištu, država se mora pobrinuti da se zbog stana ljudi ne moraju uvaliti su u dužničko ropstvo'', kazao je.

Forum mladih SDP na zagrebačkom Velesajmu održava izbornu konvenciju na kojoj će delegati izabrati novo vodstvo i novog predsjednika ili predsjednicu koja će na toj poziciji zamijeniti Biljanu Gaću.

Predsjednik SDP poručio je okupljenim delegatima kako očekuje od njih da budu glasni i kritični, da izraze svoje nezadovoljstvo te da predlažu nove ideje za boljitak svih građana.


Reci što misliš!