Događaji

institut plavi svijet

Glavata želva Malin vraćena u more nakon što se oporavljala od infekcije dišnog sustava

Glavata želva Malin vraćena u more nakon što se oporavljala od infekcije dišnog sustava
Institut Plavi svijet

Institut Plavi svijet obilježio je Svjetski dan kornjača puštanjem glavate želve Malin

Malin se u Oporavilištu za morske kornjače na Lošinju oporavljala od infekcije dišnog sustava.

Glavata želva Malin vraćena u more nakon što se oporavljala od infekcije dišnog sustava Glavata želva Malin vraćena u more nakon što se oporavljala od infekcije dišnog sustava

- Također, posebno smo ponosni što smo u more upravo postavili prvi bazen za provjeru plovnosti i pripremu morskih kornjača za povratak u prirodu. Bazen je stavljen u upotrebu premještanjem glavate želve imena Saturn iz Oporavilišta za morske kornjače na Lošinju. Ovaj bazen, značajno većeg promjera i dubine od zatvorenih bazena oporavilišta, osigurava morskim kornjačama kvalitetnije uvjete tijekom posljednjeg razdoblja u procesu oporavka. Osim toga, omogućava oporavilištu istovremeno zbrinjavanje većeg broja ozlijeđenih i bolesnih jedinki - izvijestili su iz ovog instituta.

Kontinuiranim aktivnostima opremanja oporavilišta i edukacije djelatnika Institut Plavi svijet nastoji omogućiti što kvalitetniju skrb ozlijeđenim i bolesnim morskim kornjačama do njihovog povratka u prirodu.

Projekt „Unapređenje i povećanje kapaciteta oporavilišta za morske kornjače na Lošinju“ sufinanciran je sredstvima EU iz Kohezijskog fonda.
 


Reci što misliš!