Događaji

#turizam

Preko ugostilo ekipu popularne mađarske turističke TV-emisije

Preko ugostilo ekipu popularne mađarske turističke TV-emisije
Naši Školji

Ekipa poznate i popularne mađarske turističke emisije Poggyász, koja se prikazuje na nacionalnom kanalu TV2, boravi u Zadarskoj županiji od 12. do 15. svibnja, a jedan dan proveli su i na našem otoku.

Ugostio ih je direktor TZO Preko Ivan Košta, s kojim su obišli Tvrđavu sv. Mihovila, repliku antičke uljare u Mulinama i Olive Island Marinu u Sutomišćici, piše portal Naši Školji.

- Novinaru i uredniku Krisztiánu Kadlecseku predstavili smo otok u najboljem svjetlu i pokazali zanimljiva mjesta, a njegovi prvi dojmovi bili su više nego pozitivni. Za kraj smo ručali u restoranu Olive Island Marine u Sutomišćici, i to frišku ribu i domaće povrće i ulje s Ugljana. S obzirom na to da su obišli mnoge mediteranske otočne destinacije, mogu nas usporediti s drugima i usporediti pozitivne dojmove, komentirao je Ivan Košta.

Emisija Poggyász specijalizirana je za turističke teme u sklopu kojih predstavljaju određenu zemlju, njene gradove, znamenitosti, gastronomiju i sve ono što bi moglo zanimati turiste koji preferiraju aktivan odmor. Materijal snimljen u Zadarskoj županiji bit će prikazan na kanalu TV2 potkraj svibnja, što je ususret glavnom dijelu turističke sezone dodatna promocija na mađarskom tržištu.

Ekipu kanala TV2 predvodi poznati mađarski novinar i urednik Krisztián Kadlecsek, zaljubljenik u adrenalin, avanture i aktivan život, koji publici kroz svoja iskustva predstavlja ono najbolje od turističke ponude određene destinacije, a boravak u Zadarskoj županiji ostvaren je nakon kontakta s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Mađarskoj.

Osim Ugljana, mađarska TV-ekipa obići će Zadar, područje rijeke Zrmanje, Velebita i Nacionalni park Paklenicu.


Reci što misliš!