Događaji

vraća li se linija zadar-ancona?

Prvi službeni posjet generalnog konzula Bradaninija Gradu Zadru

Prvi službeni posjet generalnog konzula Bradaninija Gradu Zadru

Gradonačelnik Branko Dukić primio je generalnog konzula Republike Italije u Rijeci, Davida Bradaninija.

Ovo je prvi službeni posjet generalnog konzula Bradaninija Gradu Zadru i tema sastanka bila je unapređenje postojeće suradnje između talijanske i zadarske stane na svim područjima od zajedničkog interesa, a s posebnim naglaskom na jačanje gospodarske suradnje.

Generalni konzul je prenio gradonačelniku pozdrav veleposlanika Italije u RH, NJ. E. Pierfrancesca Sacca i zajedničku želju za promoviranjem talijanskih ulaganja u Hrvatskoj, pozvavši gradonačelnika da ih informira o eventualnom interesu poslovnih ljudi za suradnjom.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo zbog susreta i dosadašnjih veoma dobrih i prijateljskih odnosa dviju susjednih zemalja.  

Istaknuo je, kako bi za poboljšanje razmjene, povećanja broja talijanskih turista, a primarno boljih gospodarskih rezultata, bilo neophodno ponovno uspostaviti nedavno prekinutu brodsku liniju Zadar-Ancona.

„Ova je linija oduvijek bila značajna za obje strane jer su tu dvije obale Jadrana najbliže i premda se i ranijih godina znao dogoditi prekid, linija bi bila uvijek ponovo pokrenuta te trebamo zajedno poraditi na ovom pitanju“ – rekao je gradonačelnik.

Generalni konzul posebno je pohvalio dosadašnju uspješnu suradnju na polju odgoja i obrazovanja, posredovanjem Zajednice Talijana u Zadru, koja je rezultirala otvaranjem talijanskog dječjeg vrtića Pinocchio u Zadru.

Ponudio je potporu Konzulata i u smislu poticanja ranog učenja talijanskog jezika u osnovnim školama, kao drugog stranog jezika.

Dogovoreno je da se razmijene informacije o budućim kulturnim i drugim programima i planovima kako bi se zajedno napravilo još bogatiju kulturnu razmjenu.

Sastanku su prisustvovale i pomoćnica generalnog konzula Ileana Jančić te voditeljica međunarodne suradnje u Uredu gradonačelnika, Anita Gržan Martinović.


Reci što misliš!